„Valgiaraštis sudarytas vadovaujantis sveikos mitybos principais. Yra apskaičiuotas reikalingas visų maistinių medžiagų – baltymų, angliavandenių bei riebalų – santykis, reikalingas organizmui. Pusryčiams dažniausiai bus patiekta skirtingų rūšių košės – grikių, ryžių, penkių grūdų – jos yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis, suteiksiantis daug energijos. Pietums dalyviai galės pasimėgauti įvairiomis daržovių sriubomis bei mėsos patiekalais su daržovių garnyrais. Vakarienei taip pat pasiūlysime sveikų mėsos ir daržovių patiekalų“, – pasakojo Dainų šventės dalyvių maitinimu besirūpinančios įmonės „Pontem“ direktorė Audronė Tendzegolskienė.
Visos dienos maitinimo racione vyrauja karšti patiekalai. „Šiltas maistas yra naudingas ir sveikas žmogaus organizmui, lengvai virškinamas“, – teigė A. Tendzegolskienė.
Troškinta paukštiena su daržovėmis, paukštienos plovas, varškės apkepas – tai tik dalis patiekalų, atsidursiančių ant šventinės vakarienės stalo. „Nereikėtų užmiršti, kad kiekvienam žmogui būtina gerti daug vandens, todėl tiek per pietus, tiek per vakarienę dalyviai galės atsigaivinti negazuotu mineraliniu vandeniu, o ryte išgerti karštos arbatos“, – patikino „Pontem“ direktorė Audronė Tendzegolskienė.
Per vieną savaitę suorganizuoti 40 000 žmonių maitinimą yra didelis iššūkis, todėl Dainų šventės dalyvių ir svečių maitinimui susivienijo trys įmonės – „Pontem“, „Ovantis“ bei „Riekė“.
Dainų šventės maitinimui pradėta ruoštis dar birželio pradžioje – iš anksto suderintas meniu, užsakyta ir pasirūpinta patiekalams gaminti reikiamais maisto produktais. Ruošiama daugiau nei 105 tūkst. maisto porcijų. Dalyviai galės valgyti specialiai tam įrengtose palapinėse.
„Organizuojant maitinimą, labai svarbu maisto įvairovė, kadangi valgydami įvairų maistą gauname skirtingus mikroelementus bei vitaminus, todėl Dainų šventės metu pateiksime kuo įvairesnius patiekalus, kurie nesikartos ir tikrai neatsibos renginio dalyviams“, – šypsojosi A. Tendzegolskienė.