Raudonasis karis – vienas tipiškiausių Tailando patiekalų. Raudonąją kario pastą jam tailandietės paprastai grūda grūstuve, kad geriau atsiskleistų skoniai. Joje atsiduria aitriosios paprikos, svogūnėliai, laimas, česnakai, citrinžolės ir kiti prieskoniai. Prie kario patiekiama Basmati ar Jasmine ryžių, o užsigeriama vandeniu, baltu vynu ar lager alumi.
Pasiruošk (dvi porcijos):
1. 1 stiklinė Basmati ryžių ir 1,5 stiklinės vandens;
2. 300 g kalakuto ar vištos krūtinėlės iš turgaus;
3. 3 valg.š. raudonosios kario pastos;
4. 3 valg.š. kokosų pieno;
5. Prieskonių: 1 arb.š. rudojo cukraus, 0.5 arb.š. druskos;
6. 150 g kokosų pieno;
7. 2 džiovintus Kafir laimo lapelius;
8. 150 g bambukų ūglių;
9. Wok ar paprastą keptuvę.
Prieskonius rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink (užtruksi vos 25 minutes):
1. Pirmiausia pastatyk virti ryžius. Didžioji ryžių virimo paslaptis: užpilk ryžius pusantro karto tiek vandens, kiek yra ryžių, ir uždengęs puodą dangčio nebekilnok. Kai vanduo užvirs (išgirsi burbuliavimą), sumažink ugnį iki vidutinės ir virk 7 min, tada sumažink ugnį iki mažos ir virk dar 2 min. Galiausiai nuimk puodą nuo ugnies ir palauk 5 min.
2. Kol ryžiai verda, kalakutieną supjaustyk kąsnio dydžio gabalėliais.
3. Įkaitink keptuvę ir į ją sudėk kario pastą. Kepink atsargiai - jei kepa per smarkiai, sumažink ugnį.
4. Nedelsdamas į keptuvę supilk 3 valg.š. kokosų pieno.
5. Taip pat greitai supilk cukrų ir druską, nuolat maišyk kelias minutes, kad nepridegtų.
6. Supilk likusį kokosų pieną į keptuvę ir sudėk kalakutieną.
7. Sudėk laimo lapelius.
8. Sudėk bambukų uglius. Troškink viską 10 min.
9. Patiek karį su biriai išvirusiais ryžiais.
Dvi porcijas šiam patiekalui skirtų ingredientų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti tailandietišką karį jau šiandien.