„Tikka“ – vienas populiariausių indiškų patiekalų. Neretai šis patiekalas ruošiamas ir indiškame padaže, tuomet jis vadinamas „Tikka Masala“. Ruošiant šį patiekalą galima improvizuoti – verti skirtingas daržoves, kepti vėrinukus ant grilio ar paprastoje keptuvėje. Tai greitai paruošiamas, tačiau labai skanus patiekalas. Valgyk kaip vieno kąsnio sumuštinius, o užsigerk vandeniu arba neįmantriu baltu vynu.
Pasiruošk (dvi porcijos):
300 g kalakuto ar vištos krūtinėlės iš ūkininkų;
1 papriką, daržoves iš ūkininkų: 2 nedidelius svogūnus, 2 česnako skilteles;
1 cm imbiero, pusę laimo;
Prieskonius: 1 arb. š. ciberžolės, 1 arb. š. Kajeno piprų, 1 arb. š. maltos kalendros, 1 arb. š. druskos;
125 g natūralaus jogurto;
5 valg. š. aliejaus;
20 dantų krapštukų.
Prieskonius rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink (užtruksi vos 30 minučių):
Kalakutieną ar vištieną supjaustyk kąsnio dydžio gabalėliais (turi gautis apie 15-20 gabalėlių). Papriką perpjauk per pusę, išpjauk kotelį ir išimk sėklas, svogūną nulupk. Supjaustyk daržoves tokio pat dydžio kaip kalakutiena gabalėliais. Patarimas: svogūną tiesiog padalink į keturias dalis, o papriką supjaustyk nedideliais kvadratėliais. Česnaką ir imbierą nulupk ir sutarkuok smulkesne (šiaudelių) tarka arba smulkiai sukapok. Supilk į dubenį, kuriame ruoši marinatą (tam gali naudoti ir paprastą lėkštę). Į dubenį taip pat išspausk laimo sultis. Prieskonius suberk į dubenį. Jogurtą supilk į dubenį. Pusę aliejaus supilk į dubenį. Sudėk mėsą ir daržoves į paruoštą marinatą ir išmaišyk. Jei turi laiko, gali pamarinuoti pusvalandį. Mauk kalakutienos ar vištienos gabalėlį, papriką ir svogūną ant dantų krapštuko. Padaryk 15-20 tokių vėrinukų. Kepk vėrinukus ant aliejaus keptuvėj 5-10min.
Indiškų patiekalų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti indišką virtuvę jau šiandien.