Tikras smaližių džiaugsmas.
Jums reikės:
- 0.5 l aliejaus
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 stiklinė cukraus
- 1 šaukštas cukraus pudros
- 1 stiklinė grietinės
- 4 šaukšteliai kepimo miltelių
- 6 vnt kiaušinių
- 5 stiklinės miltų
- 1.5 pakelis vanilinio cukraus
- 1 kg varškės
Paruošimas:
REKLAMA
REKLAMA
Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. (As viska sudejau i kombaina ir gerai issukau).
REKLAMA
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi. Tuomet iš tešlos suformuokite žvirblio galvos dydžio kamuoliukus ir virkite juos įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė.
Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno. Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
REKLAMA