Dizaino studentė iš Didžiosios Britanijos Bato (Bath) miestelio sukūrė batus iš sūrio ir sumuštinių duonos, rašo vietos laikraštis „This is Somerset“. Neįprastos avalynės gamybai Liza Dilon (Lisa Dillon) panaudojo vietinį kietąjį čederio sūrį.
Siekdama suteikti bateliams reikalingą formą studentė lydė sūrį, o vėliau iš jo formavo reikalingas batelių dalis. Aukštai batelių platformai mergina naudojo tamsią ruginę ir kvietinę duoną, tarp kurios sluoksnių dėjo sūrio.
„Sūriniai“ bateliai taps ūkininkų mugės eksponatu. Mugė įvyks šių metų vasarą Somersete (Somerset). Joje bus eksponuojami įvairūs dirbiniai iš vietos sūrio ir kitokia produkcija. Kur iki tol bus saugomi iš sūrio pagaminti bateliai, nežinoma.
Čederis yra viena iš populiariausių sūro rūšių Didžiojoje Britanijoje. Iš pradžių jis buvo gaminamas Čederio kaime, kuro garbei ir pavadintas. Toks sūris brandinamas nuo 60 dienų iki kelerių metų.