• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas būna, kai sėkmingai net 15 metų kūrus verslą Anglijoje, staiga supranti, kad visko netekai? Tuomet likimas tave nubloškia į... Biržus! Būtent taip nutiko vienam garsiausių Biržų profesionalių virtuvės šefų – italui Džiuzepe, kuris į šį Šiaurės Lietuvoje esantį miestą atvyko kartu su iš Biržų kilusia žmona ir dukryte.

10

Kas būna, kai sėkmingai net 15 metų kūrus verslą Anglijoje, staiga supranti, kad visko netekai? Tuomet likimas tave nubloškia į... Biržus! Būtent taip nutiko vienam garsiausių Biržų profesionalių virtuvės šefų – italui Džiuzepe, kuris į šį Šiaurės Lietuvoje esantį miestą atvyko kartu su iš Biržų kilusia žmona ir dukryte.

REKLAMA

Per tris metus jis šį kraštą pamilo, o apie visa tai daugiau papasakos jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „Sveiki atvykę“.

„Labas, aš Džiuzepė iš Sicilijos, ir aš labai myliu Biržai“, – itališku akcentu lietuviškai prisistatys Džiuzepė ir pakvies į ekskursiją, kuri net jam pačiam taps įsimintina.

Pirmiausiai, dėl viešnagės Biržų pilyje. Atrodo, kas čia naujo tiems, kurie ir taip žino istoriją ir, galbūt, ne kartą yra pabuvoję pilyje? Tačiau net ir tokie visažiniai turės dėl ko nustebti: pasirodo, čia galima sudalyvauti naujausioje edukacijoje „Kunigaikščių dvaro mados“ ir pasijusti tikrais kunigaikščiais!

REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė ir Džiuzepė nepraleis progos pasidabinti išskirtiniais rūbais, o Džiuzepė, kaip ir dera italams, trykš džiaugsmu. „Aš ne tik gražus, bet po 30 metų ir vėl turiu ilgus plaukus! Galima sakyti, kad čia man atliko plaukų transplantaciją“, – juokaus jis besidžiaugdamas peruku.

REKLAMA

Tuo tarpu Rūta bus įsprausta į ypatingą drabužį. O kodėl jis buvo pavadintas „kankintoju“, sužinosite jau šio sekmadienio laidoje. Beje, kaip ir daugelį kitų faktų, kurie gali gerokai nustebinti.

Pavyzdžiui, kur yra didžiausias dirbtinis ežeras Lietuvoje? Biržuose! Kur yra ilgiausias pėsčiųjų tiltas Lietuvoje? Biržuose! Iš kur kilęs vienas iškiliausių avangardinio meno kūrėjų Jonas Mekas? O poetas Kazys Binkis? Iš Biržų krašto! Na, o kur galite paskanauti juodų makaronų, karališkų krevečių, aštuonkojo ir... bulvių plokštainio? Irgi Biržuose!

REKLAMA
REKLAMA

Viename iš viešbučių čia virtuvės šefu dirbantis Džiuzepė, derindamas lietuvišką ir itališką virtuvę, nenustoja stebinti čia užsukančių klientų. Pavyzdžiui, sugalvojo tokį šašlykų receptą, kokio nėra niekur kitur! „Viską reikia gaminti su meile ir aistra“, – sakys Džiuzepė.

Regis, virtuvė – jo aistra, kuri, kaip ir dera, turi turėti paslapties. O visose kitose srityse Džiuzepė yra smagus ir atviras iššūkiams. Kurių, beje, laidoje netrūks ir laidos metu! Juos bus paruošęs legendinis „robinzonas“ Linas Samaška.

Ar tilps smagusis laidos herojus – italas Džiuzepė – į kanoją? Ar neapsivers pirmą kartą tokią transporto priemonę išbandžiusi Rūta? Kokių lankytinų vietų TOP trejetukas jau laukia žiūrovų vizito?

Visa tai sužinosite laidoje „Sveiki atvykę“ jau šį sekmadienį, 9 val. ryto tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų