N. Juškos gardžiųjų kiaulės kojų receptas paprastas: „Truputis pipirų, truputis druskos, truputis česnako, lauro lapų, uždarai į greitpuodį, išverdi ir viskas!“,– paruošimo eigą dėstė jis. Šokėjo paruoštas kiaulės kojas giria beveik visi, o ypač kaimynai, kurie neretai užsuka į svečius jų paskanauti.
Lietuvos baleto žvaigždė pasakojo, jog žmonėms sunku patikėti, kad jis nuolat valgo tokį patiekalą, mat dauguma įsitikinę, kad šokėjai valgo tik salotas. N. Juška suskubo šį mitą paneigti: „Aš ne karvė, ne žolėdis, o tikras mėsėdis. Manęs salotos ar makaronai neužkemša“, – sakė vyras ir papasakojo apie vieną vakarėlį be mėsos. –Neseniai pas mane atvyko draugai iš šokių ant ledo projekto. Gintarė Gurevičiūtė vakarienei organizavo salotas. Rodos, tam kartui pavalgiau, bet vos visi išvažiavo, vėl pasijutau alkanas, atsidariau šaldytuvą ir išsitraukiau dešros ir mėsos”.
Baleto artistas sakė, kad gaminti mėgsta, bet tam neturi laiko, todėl norėtų antros pusės, kuri po spektaklio Nerijaus lauktų paruošusi sočią vakarienę. O kad ir pats išmoktų stebinti dar įmantresniais patiekalais, šokėjas sudalyvavo projekte „Siurprizas lėkštėje“, kur pagamino populiariuosius tailandietiškus blynelius su įdaru „Spring Rolls“.
Kaip jam sekėsi gaminti tradicinius Tailando patiekalus ir demonstruoti baleto judesius virtuvėje, pamatysite puslapio www.1000receptu.lt rubrikoje „Siurprizas lėkštėje“.