„Tikrai žinau, kad ir mėsainiai ir skrudintos bulvytės nėra sveika, bet dirbdama užsienyje jų neišvengiau. Teko pratintis prie greitojo maisto, bet tik iš būtinybės, nors, prisipažinsiu, kartais ir Lietuvoje užsuku į„McDonald's“. Jokių dietų nesilaikau, bet man ir nereikia, nes nestorėju. O storėjama ir nuo lietuviškų didžkukulių ar bulvinių blynų su spirgučių užpilu“.
Jau keleri metai mergina nevalgo riebaus ir sunkiai virškinamo maisto. Tačiau saldumynų niekada neatsisako.„Galiu ir vidurnaktį užsimanyti ir suvalgyti plytelę šokolado“, - šypsosi dainininkė. Rytais ji geria stiprios kavos arba arbatos. Tik be cukraus. O štai druskos, kaip pati prisipažįsta, vartoja gal kiek per daug. Draugės ją gąsdina, kad druska - baltoji mirtis, tačiau Augustės tai negąsdina, nes ji mano, jog organizmas pats pasirenka, ko jam reikia. Ir dar mergina savo pusryčius vadina „variacija kiaušinių tema“, nes ji moka iš jų pagaminti kaskart kitokį patiekalą.
Užsienyje gyvendama kartu su draugu, iš ten gyvenančių bičiulių iraniečių Augustė išmoko gaminti ir kai kurių įdomių egzotiškų patiekalų iš ryžių, jūros gėrybių, pamėgo aštresnius prieskonius. Mergina Norvegijoje įsigijo specialų puodą dvigubu nepridegamu dugnu, kuriame patiekalai pagaminami lengvai ir būna labai gardūs.
Ryžių ir bulvių gardėsis
Jums reikės:
- 2 stiklinių ryžių,
- 4 stiklinių vandens,
- 2-3 šaukštų aliejaus,
- šaukšto ar šaukštelio druskos,
- 1 kg bulvių,
- prieskoninių žolelių.
Ryžiai turi būti natūralūs, neapdoroti, jokiu būdu ne iš maišelių. Juos reikia gerai nuplauti ir perrinkti. Tada užpilkite vandeniu, supilkite aliejų, druską ir užvirkite. Paskui nuimkite puodo dangtį, uždenkite jį rankšluosčiu ir uždėję dangtį dar pavirkite 15 minučių. Ryžius išimkite iš indo. Tuomet supjaustykite bulves su lupenomis, pasiruoškite smulkiai pjaustytų mėgstamų prieskoninių žolelių. Ant puodo dugno dėkite supjaustytas bulves, tada sluoksnį ryžių ir apibarstykite žolelėmis. Tokius sluoksnius padarykite kelis. Ant puodo viršaus vėl uždėkite rankšluostuką ir virkite dar 15 minučių. Gautą troškinį išverskite ant plokščios lėkštės ir pamatysite kažką panašaus į ryžių ir bulvių tortą. Patiekalas skanus vienas. Jį galima valgyti ir su vištiena ar žuvimi.
http://www.respublika.lt/lt/naujienos/pramogos/zvaigzdes_ir_zmones/auguste_nuo_mesainiu_nesustorejo/