Pasak karališkojo komentatoriaus Gordono Raynerio, Karolis III kiekvieną vakarą prieš vakarienę mėgsta išgerti stiprų alkoholinį kokteilį.
Jo kasdienis gėrimas maišomas iš džino ir pusiau sauso vermuto, papuošiamas alyvuoge arba citrinos griežinėliu, rašo mirror.co.uk.
Pranešama, kad Jo Didenybė ingredientus pasiima su savimi keliaudamas į užsienį.
74-erių metų vyras netgi pasiima savo stiklinę, o jo gėrimas visada būna pagamintas taip, kaip jam patinka. Pasak ankstesnių pranešimų, karalius yra labai išrankus ir mėgsta maišytą, o ne suplaktą gėrimą.
Jo žmona, karalienė Camilla į atostogas taip pat pasiima savo raudonojo vyno, kuris paprastai būna pagamintas Bordo regione.
Tačiau jis nėra toks sudėtingas kaip karaliaus martinis, kuris esą turi būti patiekiamas itin specifiniu tikru būdu.
„Kai jis keliauja į užsienį, su savimi pasiima visus savo gėrimus, kuriuos darbuotojai sumaišo pagal jo skonį, – „The Telegraph“ sakė J. Rayneris. – O karalienė pasiima savo raudonojo vyno, dažniausiai iš Prancūzijos regiono Bordo.“
Pasak J. Raynerio, karalius labai rūpinasi savo sveikata ir savo tobulu kūno masės indeksu.
„Nors per vakarienę jis gali išgerti taurę vyno, jo martinis yra faktiškai vienintelis dienos gėrimas“, – pridūrė J. Rayneris.
Apie Karolio III mitybą per metus buvo rašoma daugelyje laikraščių. Žiniasklaida dažnai skelbia apie jo neįprastus mitybos įpročius, pavyzdžiui jo įprotį kiekvieną dieną pradėti nuo riešutų ir sėklų.
Jis taip pat palietė mitą, kad jam rytais patiekiami septyni virti kiaušiniai, o jis iš jų renkasi valgyti tik tą, kuris atrodo tinkamiausias.
Nors šis teiginys pasirodė esąs klaidingas, virėjas Grahamas Tinsley kartą atskleidė, kad karalius tikrai valgo po virtą kiaušinį su kiekvienu patiekalu.
Jis taip pat dažnai mėgaujasi šviežiais vaisiais, geria žaliąją arbatą su ekologišku medumi, o vandenį gėrimui reikalauja specialiai pašildyti iki 70 laipsnių.
Karalius taip pat mėgsta aktyviai leisti laisvalaikį ir apsistodamas Škotijoje dažnai laiką leidžia lauke, ilgai vaikščiodamas gamtoje.
Nepaisant to, kad eidamas karališkąsias pareigas jis rengia ištaigingus pokylius su prabangiais patiekalais, sakoma, kad jis laikosi griežtos dietos ir bent du kartus per savaitę vengia žuvies ir mėsos.
Taip pat teigiama, kad kartą per savaitę jis vengia pieno produktų.