Apelsininiams blyneliams reikės:
- 150 g. miltų
- 25 g. cukraus
- 3 kiaušinių
- 300 ml pieno
- 25 g. sviesto
Blynelių gaminimo eiga
Blynus gaminkite lygiai taip, kaip gaminate įprastai. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, įmuškite kiaušinius. Svarbu, kad įmušus kiekvieną kiaušinį, masę gerai išmaišytumėte ir tik tada įmuštumėte kitą kiaušinį. Taip tešloje išvengsite sukietėjusių gumuliukų ir masė bus vientisesnė, o iškepti blynai bus ploni ir tolygūs.
Sumušus visus kiaušinius, po truputį pilkite pieną ir maišykite tešlą. Ištirpdykite sviestą ir šiek tiek atvėsintą supilkite į jau pagamintą blynų masę. Ji turi būti skysta, kad blynai gautųsi kuo plonesni.
Geriausia lietinių tešlą įdėti į šaldytuvą ir palikti pastovėti kelioms valandoms. Jei norite, masę galite pasiruošti ir iš vakaro.
Blynus kepkite nedidelėje keptuvėje ant sviesto. Svarbu lietinių nesudeginti.
Padažui reikės:
- 50 gr. sviesto
- 2 apelsinų
- 3 šaukštų cukraus
- Vanilės ekstrakto ar pastos
- Žiupsnio druskos
Padažo paruošimas
Padažą gaminkite didesnėje keptuvėje, nei kepėte blynelius. Prancūzai padažą gardina likeriu, tačiau kiekvienam pagal skonį. Taip galite daryti ir jūs.
Į keptuvę įdėkite sviestą, o kol jis tirpsta, nuo apelsino nutarkuokite žievelę ir išspauskite apelsinų sultis. Į verdantį padažą sudėkite cukrų, suberkite apelsinų žieveles, įdėkite vanilės ekstrakto ar pastos ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos.
Sirupą gerai kaitinkite, kol jis taps tirštas. Kai masė taps reikiamos konsistencijos, sulankstykite iškeptus blynus ir dėkite į keptuvę su padažu. Blynelius patroškinkite padaže, pavartykite, kad šie gerai persisunktų apelsininiu padažu.
Paruoštus blynus galite patiekti su vaniliniais ledais arba vienus. Skanaus!
Visą patiekalo gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.