- Antis, krūtinėlė, filė, 4 vienetai
- Čiobreliai, šakelės, 8 vienetai
- Vyšnios, 500 gramų
- Gvazdikėliai, 2 vienetai
- Paprika, 2 vienetai
- Makaronai, 250 gramų
- Sviestas, 1 šaukštas
- Raudonas vynas, 75 mililitrai
- Actas, balzaminis, 2 šaukštai
- Cukrus, 1.5 šaukšto
- Kajeno pipiras
- Krakmolas, 1 šaukštelis
Gaminimas:
Subadykite nuplautos antienos odelę ir pabarstykite druska, pipirais. Į skardą sudėkite 4 šakeles čiobrelių, ant jų - mėsą odele į viršų. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Vyšnias supjaustykite per pusę, išimkite kauliukus. Makaronus virkite 15 min., nukoškite, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Mėsą išimkite.
Paruoškite padažą: mėsos nuovirą perkoškite, sumaišykite su vynu, actu. Keptuvėjė paskrudinkite cukrų, sudėkite vyšnias, sutrintus gvazdkėlius, paprikas, druską ir kajeno pipirus. Maišydami įpilkite mėsos nuovirą su vynu. Sudėkite likusius čiobrelius, sutirštinkite krakmolu, sumaišytu su dviem šaukštais vandens. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir patiekite su padažu ir makaronais.