Kartu jie pristatė 5 sveikus, maistingus ir greitai paruošiamus pavyzdinių pusryčių receptus. Šie patiekalai puikiai pravers tiems, kurie nuolat skuba ir pritrūksta sveikos mitybos idėjų.
Įsibėgėjus pavasariui žaliuojančioje „Panama Food Garden“ oranžerijoje trečiadienį vyko pavyzdinių pusryčių pristatymas. Čia susirinko sveika mityba besirūpinantys žinomi žmonės. Kulinaro A. Ivanausko ruoštus pusryčius ragavo Viktorija Šaulytė, Dileta Meškaitė, Simona Burbaitė, Žygimantas Stakėnas, Kristina Pišniukaitė bei Anžela Adamovič su vyru Žygimantu. Renginio svečiai susipažino su maistingais pusryčių receptais, kuriuos 9 kulinarines knygas išleidęs A. Ivanauskas parengė remdamasis specialistų rekomendacijomis.
„Ne visi galime skirti daug laiko kas rytą gamintis maistingus ir gardžius pusryčius. Dažnas net nespėja ryte pavalgyti. Man pačiam pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, nesvarbu, laukia lengva ar sunki diena. Todėl nusprendėme palengvinti skubantiems žmonėms gyvenimą ir sukūrėme 5 greitus receptus, kad rytais galėtume organizmą pastiprinti reikiamais vitaminais ir maistinėmis medžiagomis“, – pristatymo metu kalbėjo A. Ivanauskas, pats kiekvieną dieną pusryčiams skiriantis 30 minučių.
Šeimos gydytoja Aušra Tomkutė renginyje pasakojo apie pusryčių produktų maistines savybes. Specialistė pabrėžia, jog svarbu subalansuota mityba. Jos teigimu, kartais net maitinantis sveikai žmogaus organizmas negauna visų reikiamų medžiagų.
„Valgant subalansuotą maistą organizmas pasisavina įvairių vitaminų ir mikroelementų. Nepaisant to, dažniausiai jų kiekis yra nepakankamas – norint pasiekti vitaminų dienos normą, per dieną žmogui reikėtų suvalgyti iki pusės kilogramo vaisių ir daržovių. Pastebima, jog po žiemos jų biologinė vertė pastebimai sumažėja, tad svarbu organizmą stiprinti papildomomis priemonėmis“, – pristatymo metu kalbėjo šeimos gydytoja.
Kaip sako A.Tomkutė, tam, kad būtų užtikrintas pakankamas vitaminų kiekis organizme, žmogui reikėtų suvalgyti milžinišką kiekį daržovių. Specialistė teigia, jog tai pasiekti galima pasitelkiant technologijas, padedančias organizmui pasisavinti jam reikalingas maistines medžiagas. Taikant patentuotą efektyvaus pasisavinimo technologiją (EPT) vitaminai, mineralai ar augaliniai ekstraktai suskaidomi į mažas daleles ir įkapsuliuojami į mikrokapsules. Jos padeda įsisavinti maistines medžiagas ląsteliniame lygmenyje. Pritaikę naująją technologiją specialistai sukūrė “SmartHit IV” maisto papildų liniją, užtikrinančią iki 6 kartų efektyvesnį vitaminų, mineralų ar augalinių ekstraktų įsisavinimą organizme.