Šeštadienio rytą televizijos žiūrovai išvys įspūdingą reginį – kartu su serialo „Bruto ir Neto 3“ aktoriais laidos „Virtuvės istorijos“ ir „Proflame Expert“ bei „Griliai.lt“ komandos sieks neeilinio Lietuvos rekordo – aukščiausiai kada nors iškepto ir greičiausiai pristatyto maisto rekordo.
Šeštą sezoną skaičiuojanti laida „Virtuvės istorijos“ į eterį grįžta gerokai atsinaujinusi. Nuo šiol joje vyks azartiškos ir nuotaikingos žinomų šalies šeimų kovos. Laidos studijoje pagrindinio laidos herojaus šeimos nariai rungsis vienas su kitu ir padedami šefės Ilonos Juciūtės ruoš skaniausius patiekalus, o galiausiai atvykęs laidos herojus turės ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą. Kas gamina geriau – mama ar žmona, dukra ar sūnus, TV3 žiūrovai sužinos jau šeštadienį pasirodysiančioje laidoje.
Tuo tarpu nuotaikingas serialas „Bruto ir Neto 3“ žiūrovus vėl nukels į įprastą lietuvišką kaimą, kuriame dėsis dar neįprastesni dalykai nei pirmuosiuose sezonuose. Keršto vedamas aktoriaus Vaidoto Martinaičio vaidinamas Pranas mintimis grįš į laikus, kai apsigyveno arabų kraštuose, kur išmoko maisto gaminimo paslapčių, kurias nuspręs išbandyti Gaisrių kaime atidaręs restoraną, susilauksiantį neregėto populiarumo.
Tačiau pagrindinis Prano tikslas bus pasipriešinti konkurentams – naują restoraną atidariusiai hipsterių porai, kurių vaidmenis atliks aktoriai Karina Stungytė ir Eimutis Kvoščiauskas. Žinoma, į įvykių sūkurį kaip visuomet netikėtai įsisuks ir nutrūktgalviai draugai Bruto ir Neto.
Abiejų prodiuserių kompanijų „All Screens“ ir „Videometra“ kuriamų projektų ašis – kulinarinės kovos, kurias paminėti nuspręsta į daugiau nei 2 km aukštį pakilusiame oro balione. „Įspūdžiai patys nuostabiausi, o nusileidus sumažėjo ir įtampa, lyg ir aukščio baimės nebebuvo. Jau su savo partneriu Vaidu norėjome ir kokią eglės viršūnę paliesti. Pirmą kartą skridome, bet abu vienas kitam į ausį sakėme, kad esame labai dėkingi, kad gavome tokią dovaną. Prašau nesistebėti po šios laidos, kad būsime su Vaidotu pasikėlę. Jūs patys mus ir pakėlėte“, – juokavo A. Baukutė.
Ji ir V. Martinaitis oro balione ant grilio gamino brandintos jautienos mėsainius, kol tuo pačiu metu ant žemės E. Kvoščiauskas ruošė vegetarišką mėsainio variantą iš sojos.
Žinoma moteris atskleidė, kad gaminti jai išties patinka. Tiesa, suktis virtuvėje A. Baukutei tenka itin greitai – auginant keturis vaikus prireikia ypatingų pastangų.
„Pavyzdžiui, šiandien aš kėliausi 5 valandą ryto, nes mano vaikai mokosi sostinėje, o aš gyvenu kitur. Padariau sumuštinių su rūkyta vištiena, nes jie labai mėgsta. Anupras, mano ketvirtasis, labai mėgsta paraugintą keturių dienų agurkėlį, keptą duoną su česnaku. Mano trečiasis Rapolas labai mėgsta miltinius patiekalus, bet nuo angliavandenių jį beria, tai aš naudoju speltos miltus ir nieko neperku miltinio, o kepu pati – keksiukus, obuolių pyragą“, – pasakojo A. Baukutė.
„Taip aš viską susidėlioju – viską galima spėti, nereikia pirkti pusfabrikačių, reikia tiesiog drausmingai sudėlioti savo laiką. Viskam labai greitai pasiruošiu. Gyvenimas išmoko, nes kai tu nori, kad tavo vaikai nesirgtų ir būtų sveiki, geriau pasistengti. Daug brangiau yra mokėti už vaistus“, – pridūrė aktorė.
Aktorė pasakojo, kad vaikams labiausiai patinka jos ruošiamos sriubos, ypač burokėlių, taip pat su medumi gaminami vištienos sparneliai, o dukra mėgsta grietinėlėje troškintą žuvį. „Man pačiai labai gera, kai mano virtuvė yra naudojama, nors ji nenublizginta, bet ji pilna kvapų“, – sakė A. Baukutė.
Kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ nusifilmavusi A. Baukutė atskleidė, kad jaunatvišką ir liekną figūrą išlaikyti padeda mankšta ir disciplina. „Aš tik pažiūrėjusi nuo maisto storėju“, – juokėsi aktorė.
„Aš su savimi dirbu – tai yra sveikata. Iš charakterio esu judrus žmogus ir kada man kažkoks lašinys trukdo pasilenkti ar šokti spektaklyje, kyla labai didelis dviejų Astų konfliktas. Sau sakau – mažiau sėdėk, per tą laiką padaryk 30 pritūpimų“, – kalbėjo A. Baukutė.
„Taip pat lakstau krosiuką, bet dabar vasarą sumažinau, nes turėjau kojos venų operaciją. Aš ir po šešių nevalgau jokių miltinių, tik daržoves. Gyvenimas priverčia tai daryti, jeigu nori būti „formoje“.
Privalau turėti gerą išvaizdą, kad galėčiau vaidinti ir kaimietę, ir aristokratę. Labai gerai jaučiuosi, o kai gerai jautiesi, tada ir vaikai su tavimi gerai jaučiasi – jie į mane žiūri ir supranta, kad aš linkstu į brandžią pusę, bet kai geriau pakeliu koją nei jie, tada supranta, kad reikia dirbti su savimi“, – šypsodamasi pasakojo aktorė.
Linksmą ir nuotaikingą A. Baukutės. E. Kvoščiausko, V. Martinaičio, J. Griciaus, Š. Banevičiaus ir šefės Ilonos Juciūtės pasiektą rekordą, daugybę naudingų maisto gaminimo patarimų žiūrovai išvys jau rytoj, šeštadienį, 9 val. atsinaujinusioje kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3!