Sausos sriubos
Galima spėti, jog daugelis šį straipsnį skaitančių moterų, bent kartą į darbą yra nusinešusios sausos sriubytės, kurią tereikia užpilti vandeniu ir tučtuojau valgyti. Šios sriubos gardžios, tačiau nepamirškite, kad kaip tik šiose sriubose yra didžiulis kiekis natrio glutamato (E621) ir maistinės druskos. Šie priedai yra ypač kenksmingi mūsų visų organizmui – ardo kepenis bei inkstus.
Saldūs gazuoti gėrimai
Apie tokių gėrimų žalą žino visi. Juk kaip tik šie gėrimai suardo dantų emalį, sukelia įvairias ligas, pavyzdžiui, širdies, taip pat osteoporozę, cukrinį diabetą ir nutukimą.
Skrudinti desertai
Šie produktai yra ypač populiarūs. Tačiau nepamirškite, kad jie labai kenkia Jūsų sveikatai, kadangi juose gausu kancerogeninių medžiagų. Taip pat jų sudėtyje yra cukraus ir riebalų, kurie termiškai apdorojami ir kenkia sveikatai. Reguliarus šių skanėstų vartojimas padidina cholesterolio kiekį kraujyje.
Nestiprūs alkoholiniai gėrimai
Tokiuose gėrimuose yra cukraus ir angliarūgštės. Moterims, kurios reguliariai vartoja tokius gėrimus, padidėja skrandžio jautrumas ir, veikiant angliarūgštei, ima plėstis. Nestipriuose alkoholiniuose gėrimuose taip pat yra ir dirbtinių aromatizatorių bei dažiklių, kenkiančių sveikatai.
Skystas maistas
Visi žinome, kad skystą maistą būtina vartoti. Ypač naudingos yra sriubos, vitaminizuoti kokteiliai, sultys. Tačiau, jei pradėsite tuo piktnaudžiauti, tai Jūsų skrandis aptings, ims dirbti nepilnavertiškai, o tai, savo ruožtu, gali sukelti įvairias skrandžio ir viso virškinamojo trakto ligas. Skystą maistą reikia kaitalioti su kietu, kuriame yra daug rūpios ląstelienos.
Sūris ir keptos bulvės
Skanumėlis? Skanumėlis... Tačiau turėtumėte žinoti, jog keptos bulvės yra itin sunkiai virškinamas maistas, o jei į jas pridedama dar ir sūrio, tai skrandį apsunkinsite dvigubai. Be to, bulvėse yra itin daug angliavandenių, o sūryje – didelis sočiųjų riebalų kiekis. Toks derinukas, patekęs į skrandį sukelia didžiulį pavojų. Mėsos konservai
Šie produktai pavojingi ne vien tuo, kad juose yra labai daug aromatizatorių ir skonio stipriklių, bet tuo, kad gamintojai dažnai mėsą keičia modifikuota soja. Todėl toks produktas ateityje gali turėti neprognozuojamų pasekmių.