Vietname būtinai turite paragauti dūmuose paskendusį ir degantį Fo. Tai aštri jautienos sriuba su makaronais.
Palepinkite save fantastiškais patiekalais iš degustacijai skirto meniu „El Celler de Can Roca“ katalonų restorane, Žironoje. Šis restoranas 2013-ais pelnė metų restorano vardą. Kartu su vynu, septynių patiekalų puota kainuos 248 dolerius.
Būtinai pabandykite tranškančius „Falafel“ sumuštinius su daržovėmis Izraelyje. Kalbama, kad „Gabai“ ir „Ratzon“ falafeliai tokie skanūs, kad pirštukus laižysite.
Sultingas steikas įžymiajame „Peter Luger Steakhouse“ Brukline suteiks nepakartojamas akimirkas.
Kartu su draugais suvalgykite porciją paelijos su ryžiais paskanintais šafranu, jūros gėrybėmis ir čorizo dešros gabalėliais, restorane „Can Majo“ Barselonos pakrantėje.
Paragaukite įspūdingų atamanų pietų XVIII a. Ciragano rūmuose su vaizdu į Bosforo sąsiaurį Turkijoje.
Atsikąskite tįstantį skanutėlį gabalėlį picos Neapolyje, Italijoje.
Suvalgykite traškų žuvinį tako pagamintą Baja stiliumi tiesiog gatvėje Meksikos mieste Los Cabos.
Sužinokite kaip tinkamai valgyti sriubą su koldūnais Šanchajuje. Iš pradžių lazdelėmis paimkite koldūną ir pamirkykite jį sojos padaže, vėliau koldūną reikia padėti į šaukštą paliekant vietos tam, kad galėtumėte pasisemti sultinio.
Nacionalinis brazilų patiekalas – feižoada. Tai patiekalas iš jaučio širdies gabalėlių, kiaulienos ir juodųjų pupelių.
Suvalgykite traškų keptą šamą, austrių arba viščiuką po'boy „Po'boys“ restorane Naujajame Orleane. Jeigu jūs išties mėgstate nuotykius, tai tiesiog privalote paragauti dešros iš krokodilo mėsos.
Atsivėsinti padės puodelis "Gromo" Gelato ledų. Jais galima mėgautis bet kuriame Italijos mieste – Romoje, Florencijoje, Milane ar Venecijoje, taip pat galima aptikti keletą parduotuvėlių ir už šalies ribų.
Mažytės porcijos „ant vieno danties“ visokiausių skanybių Honkonge.Koldūnai, pyragėliai su kiaulieną ir ropėmis, makaronais ar kitomis gėrybėmis.
Pasimėgaukite šiltais ir skaniais arepas de queso (kukurūziniai blyneliai su sūriu, kepti grilyje) Kartagenoje, Kolumbijoje.
Paragaukite kanadietišką patiekalą „Putin“, kurį parduoda Monrealyje. Tai bulvytės fri su rudu padažu ir varškės sūriu.
Degustuokite geriausius pasaulyje sušius Sukiyabashi Jiro žymiajame sušių restorane iš dokumentinio filmo apie patį žymiausią sušių meistrą „Jiro svajonės apie sušį“.
Graužkit barbekiu šonkauliukus. Paršelio šonkauliukai, užkepti iki traškančios plutelės su žymiuoju Arthuro Bryanto barbekiu padažu iš Kanzaso.
Stebėkite kaip striksi antilopės gnu, kol jūs pietausit prabangioje palapinėje „Singita Grumeti“, Serengetyje, Afrika.
Pasimėgaukit dubenėliu asam laksa, aštrokos ir rūgštokos žuvies sriubos su makaronais Pinange, Malaizijoje.
Atsikaskit Voodoo lėlės formos pyragėlio įdaryto žele „Voodoo Doughnut“ Portlande.
Lėkštė Bahamų salotų su moliuskais ir butelaitis šaltutėlio alaus „Kalik“ atgaivins jus, kol mėgausitės bangų šiurenimu ir dievišku pakrantės smėliuku kojų tarpupirščiuose.
Pavalgykite „Alain Ducasse au Plaza Athenee“ - tikriausiai pačiame rafinuočiausiame Paryžiaus restorane. Meniu ten keičiasi priklausomai nuo sezono, o degustacinis meniu iš keturių patiekalų jums kainuos apie 500 dolerių.
Atsikaskit traškančio blynelio su mėsa, sūriu ar daržovėmis Santjago, Čilėje.
Paragaukite ekstravagantiško degustacinio meniu iš keturių patiekalų už 175 dolerius „Quay“, pačiame žinomiausiame Australijos restorane. Desertui pateiks saldumyną „Guava snow egg“ iš žemuogių, guavo, vanilinio kremo ir beze.
Įtraukit ėriuko tagine aromato, saldžiai troškintos mėsos iš Maroko. Įprastai ėriukas patiekiamas su razinomis, migdolais ir prieskoniais.
Palepinkit save sachertorte – skaniausiu Vienos šokoladu iš Austrijos. Viena nuo senovės žinoma savo konditerijos gamintojais, tokiais kaip „Cafe Landtmann“ ir „Demel“.
Užsisakykite cheesesteak Filadelfijoje.
Kultinis Berlyno valgis: Currywurst – kiaulienos dešrytė, supjaustyta gabalėliais ir apipilta kario prieskoniais. Patiekiama su nedidele minkštute bandele.
Užkąskite žuvies su keptomis bulvėmis Londone.
Prisėskit papusryčiauti pietų Indijoje. Ten, prie arbatos jums paduos masala dosa – plonytis blynas su bulvėmis, svogūnais ir prieskoniais.
Paragaukite skanų ir sotų vyniotinį su omaru Barharbore.
Paskanaukite nuostabų degustacinį meniu iš penkių patiekalų „The Test Kitchen“, viename iš labiausiai išsiskiriančių restoranų Keiptaune, PAR.
Suvalgykite įmantriųjų moules-frites Briuselyje, Belgija.
Išsirinkite steiką pagal savo skonį, stebėkite kaip šefas pagamins jį „Cabana Las Lilas“, garsiame Buenos Airių grilio bare, Argentina.
Palepinkite save žymaus restorano „French Laundry“šefo Thomas Kellerio nepamirštamais valgiais.
Paragaukite skaniausią patiekalą – arroz con pollo. Tai ryžiai sumaišyti su vištiena, daržovėmis ir juodosiomis pupelėmis iš Havanos, Kuboje.
Paragaukite briedienos, elnienos, bizonienos ar bet kurio kito laukinio gyvūno mėsos iš „Gun Barrel“ Džekson Houle, JAV.
Singapūre išsirinkite patiekalą iš dešimties patiekalų, tokių kaip: ryžiai su vištiena, laksa sriuba, šašlykų vėrinukai.
Sudalyvaukite prancūziškame de rigeu – piknike su traškančia duonele, minkštu sūriu, mėsos užkandžiais ir butelaičiu atšaldyto rožinio vyno pietų Prancūzijoje.
Patirkite malonumą nuo ištirpusio sūrio ir šilto pomidorų padažo ant Čikagos picos.