10. „Harvis Valbangeris“
Šis kokteilis panašus į „Atsuktuvą“ – gaminamas iš degtinės ir apelsinų sulčių, pridedant šiek tiek likerio „Galliano“. Manoma, kad kokteilis buvo sukurtas Donato Antonės, tačiau pasak legendų, jo kilmė visai kita. Pasakojama, kad gyveno toks vyrukas Harvis, kuris mėgo banglenčių sportą ir beveik kiekvieną dieną po darbo užsukdavo į prie paplūdimio esantį barą išlenkti pora kokteilių. Akivaizdu, kad į savo „Atsuktuvą“ jis mėgo pridėti dar ir „Galliano“ likerio, o prisisiurbęs šėliodavo po barą, vis atsimušdamas į aplink esančius daiktus, ypač sieną. Po tokių kokteilio mėgėjo pasirodymų šis gėrimas ir buvo pavadintas Harviu Valbangeriu (ang. wallbanger – sienadaužys).
Ypač gerai visiems žinomas kokteilis, dažnai vartojamas kaip vaistas pagirioms malšinti. „Kruvinoji Merė“ turi daugybę paruošimo būdų, tačiau visų jų sudėtyje būtinai bus degtinė, pomidorų sultys ir prieskoniai. Šio kokteilio sukūrimas paprastai priskiriamas vienam iš restoranų ir siekia XX a. pradžią. Tačiau yra kur kas pikantiškesnis kokteilio kilmės paaiškinimas. Kokteilio pavadinimas yra siejamas su Anglijos karaliene Mere, kuri geriau buvo žinoma savo slapyvardžiu Kruvinoji merė dėl itin žiaurių bandymų sugrąžinti į šalį katalikybę. Sakoma, kad pomidorų sultys simbolizuoja kraują, tačiau nėra jokių tokios kokteilio kilmės įrodymų.
Kaip pasakojama, su indais kadaise kariavę britai susidūrė su viena „nediduke“ problema, vadinama maliarija. Britai jau tuo metu vartojo toniko vandenį, kurio sudėtyje yra chinino, ypač efektyvaus kovojant su minėta liga. Tik didžiausia bėda buvo ta, kad toniko vanduo buvo itin bjauraus skonio. Taigi gėrimui pagardinti britai įpildavo į jį džino. Grįžę po karo namo vyrai pradėjo užsisakyti džiną su toniku baruose. Taip ir paplito šis populiarus kokteilis. Tik, deja, dėl per mažo chinino kiekio jis nuo maliarijos nebegelbsti.
7. „Manhatanas“
Kokteilį „Manhatanas“ būtų galima vadinti „Martiniu“ viskio ar degtinės mėgėjams. „Martinis“ paprastai gaminamas iš degtinės ar džino, vermuto ir yra papuošiamas alyvuoge. Į „Manhatano“ sudėtį įeina viskis, vermutas, karčioji trauktinė ir visa tai papuošiama vyšnia. Pasakojama, kad gerokai prieš Antrąjį pasaulinį karą Vinstono Čerčilio motina gyveno JAV. Manoma, kad moteris itin mėgo saldumynus, tad visi gėrimai buvo gaminami jos skoniui įtikti, tarp jų ir „Manhatanas“.
6. „Airiška kava“
Daugelis tikriausiai mano, kad „Airiškos kavos“ kokteilis tokį pavadinimą gavo dėl airių pomėgio gerti ir pilti alkoholį net į kavą. Tačiau tiesa yra ta, kad airiai pirmenybę teikia arbatai. O apie „Airiškos kavos“ atsiradimą byloja viena tikrai į tiesą panaši istorija. Prieš daugelį metų Airijoje buvo atidėtas vienas skrydis, žmonės šalo oro uoste, tad barmenas, manydamas, kad gėrimas padės sušilti sustirusiems amerikiečių keleiviams, įpylė į kavą viskio. Amerikiečiai gėrimu liko be galo sužavėti ir barmeno pradėjo klausinėti, kokia tai kava. Taip airiškos kavos pavadinimas netruko išpopuliarėti visoje Amerikoje. Tenka pastebėti, kad originaliame recepte plaktos grietinėlės ir cukraus nėra, kokteilio sudėtis gerokai pasikeitė, kol pasiekė mūsų dienas.
Laukite tęsinio