Pateikiame 10 įsimintiniausių ir skaniausių filmų apie maistą bei jo gaminimą, kuriuos tamsiems rudens vakarams rekomenduoja „Daumantų“ pagardų gamintojai. Žiūrėdami šiuos kino pasakojimus ne tik apsilaižysite pirštus, bet jiems pasibaigus lėksite į virtuvę pasigaminti gurmaniškų patiekalų patys.
„Babetės puota“ (1987)
Šis filmas kutena ne tik akis, bet ir skrandį. Tai istorija apie Danijos kaimelyje gyvenančias seseris, kurios po savo stogu priglaudžia svetimšalę prancūzaitę Babetę. Paaiškėja, jog moteris yra nuostabi kulinarė, praeityje gaminusi pikantiškus valgius Prancūzijos didikams. Atsidėkodama už gerumą, Babetė seserims suruoš nepamirštamą puotą, per kurią svečius ištiks dvasinis nušvitimas. Vėžlienos sriuba su baltu ispanišku vynu, grikių blyneliai su ikrais ir šampanu bei dieviškos „putpelės sarkofage“ (Cailles en Sarcophage), patiektos su triufeliais – tai tik dalis Babetės gamintų patiekalų.
Treileris: