Dėl nustatytų pažeidimų nuspręsta laikinai sustabdyti viešbučio „Europa Royale Druskininkai“ restorano veiklą, praneša Druskininkų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.
Šių metų spalio 3 d. Druskininkuose pradėtas skubus pranešimo apie apsinuodijimą maistu tyrimas. Atrinkti ir nusiųsti ištirti laboratorijoje geriamojo vandens, žaliavų, patiekalų mėginiai, ploviniai nuo gamybinių paviršių.
Druskininkų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo Alytaus visuomenės sveikatos centro raštą apie Kaune ir Vilniuje užregistruotus dar 3 nepatikslintos bakterinės žarnyno infekcijos atvejus. Visi susirgusieji dalyvavo tame pačiame vestuvių pokylyje „Europa Royale Druskininkai“ restorane.
Pakartotino patikrinimo metu nustatyta, kad smulkus gamybos inventorius buvo nepakankamai švariai išplautas, tinkamai neišvalyti šaldymo įrenginiai. Šaldytuve, skirtame laikyti žalią mėsą, buvo sudėti pagaminti patiekalai (sriuba, kepta žuvis), daržovės buvo smulkinamos konditerijos gaminių gamybos zonoje, rastas nedidelis kiekis (0,6 kg) maisto produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.