Reikalavimai sidro gamybai atnaujinti atsižvelgiant į technologinių naujovių plėtrą, rinkos pokyčius bei kitų Europos Sąjungos valstybių narių patirtį. Kadangi pastaraisiais metais auga nealkoholinių sidrų paklausa, reglamento pakeitimai susiję su galimybe gamintojams gaminti tokius gėrimus.
Reglamentas papildomas naujomis gėrimo kategorijomis: natūralus sidras, natūralus kriaušių sidras (sidras be pridėtinio cukraus ir (ar) jų sirupų, geriamojo vandens, kvapiųjų medžiagų ar maisto priedų ir kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija ne mažesnė kaip 4,5 proc.).
Siekiant apsaugoti vartotojų interesus, nustatytas naujas rodiklis – sulčių kiekis galutiniame produkte. Sidre vaisių sultys turi sudaryti ne mažiau kaip 20 tūrio proc. Iki šiol tai nebuvo reglamentuota.
Jeigu prekės pavadinime nurodoma sidrų rūšis pagal cukraus kiekį, jo kiekiai turi atitikti reglamente nurodytus dydžius (sausas – ne daugiau kaip 10 g/l; pusiau sausas – 11 – 35 g/l; pusiau saldus – 36 – 50 g/l; saldus – 51 – 80 g/l).