• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kitų metų sausio verslui siūloma leisti lietuvišką natūralios fermentacijos vaisių ar uogų vyną arba jo gėrimus pilstyti į ne didesnę negu 3,5 litro plastiko tarą. Anksčiau siūlyta leisti naudoti iki 5 litrų tarą. 

Nuo kitų metų sausio verslui siūloma leisti lietuvišką natūralios fermentacijos vaisių ar uogų vyną arba jo gėrimus pilstyti į ne didesnę negu 3,5 litro plastiko tarą. Anksčiau siūlyta leisti naudoti iki 5 litrų tarą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą Seimui teikęs konservatorius Andrius Kupčinskas persigalvojo ir registravo naują pataisą. 

REKLAMA

„Populiariausia tara, į kurią importinis vynas pilstomas, yra 3-3,5 litro, todėl, kad nebūtume apkaltinti bambalizmu, siūlau numatyti šį dydį, nes iki 5 litrų tara nelabai ir dominuoja“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete, pradėjus svarstyti parlamentaro pataisą, sakė jos autorius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kupčinskas anksčiau Seime sakė, kad leidžiant alų pilstyti į didesnę tarą, nesiekiama alkoholio prekybos atlaisvinimų, o norima suvienodinti sąlygas Lietuvos ir importinių gėrimų gamintojams.

Pasak jo, didinti plastiko tarą verčia ir situacija Ukrainoje, kai iš šios šalies nebegalima importuoti reikiamo kiekio stiklo taros.

Dabar draudžiama alaus, fermentuotų alkoholinius kokteilius, stipresnius nei 6 laipsniai, išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro tarą, išimtys taikomos tik stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei pakuotei. Silpnesnis (iki 6 laipsnių) alus ar fermentuoti gėrimai negali būti išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų