Cukraus gamintojai sako pagaminantys daugiau cukraus, o žemdirbiai džiaugiasi gausėjančiu cukrinių runkelių derliumi, tačiau šiemet parduotuvėse cukrus pabrango.
Dar pernai gruodį šalies parduotuvėse baltojo smulkaus cukraus kilogramas plastikiniame maišelyje kainavo 3,19 lito, tačiau nuo šių metų pradžios cukraus kaina šalyje pradėjo rekordiškai didėti ir dabar jo kilogramas kainuoja 3,35 lito, rašo „Lietuvos žinios”.
„Iki” prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink” komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila sakė, kad sausio mėnesį tinklo parduotuvėse cukraus kainos šoktelėjo 16 centų, nes jas padidino Lietuvos cukraus gamintojas „Danisco Sugar”. Didėjančias cukraus kainas galima buvo išvysti ir kitų prekybos tinklų parduotuvėse.
„Ne visos cukraus rūšys pabrango, brangesnio cukraus kainos nepakito. Tiekėjas, padidinęs kainas, mums aiškino, kad šie pokyčiai susiję su darbo jėgos ir pakuotės pabrangimu. Nors cukrus iš Lenkijos yra pigesnis už dabar pabrangusį Lietuvoje pagamintą cukrų, nepasakyčiau, kad jis yra populiarus”, - sakė T.Vaišvila.
Anot jo, nors Lietuvos cukraus gamintojai gali užtikrinti reikiamą prekės kiekį lentynose ištisus metus, tačiau jeigu bus matomas didesnis pirkėjų susidomėjimas pigesniu lenkišku cukrumi, tikėtina, kad jo bus atsivežama daugiau.