Tarp populiariausių – tai plombyras, vyšniniai ledai. Klientų pageidavimai patys įvairiausi. Svarbiausias noras, kad ledai būtų švieži ir primintų naminius. Tačiau ekspertai pasakoja, kad tokius galime pasigaminti kiekvienas: tereikia pieno, grietinėlės, vaisių ir ledų mašinos.
Ledų mašina ypatinga tuo, kad ji vienu metu ir vėsina, ir maišo skanią masę. O štai plakant rankomis vargiai išgautumėm norimą skonį. Štai todėl neretas keliauja pas ledų pardavėjas, kurios tikina, kad pastaruoju metu vis daugėja valgančiųjų ledus visus metus.
Tačiau atšilus pardavimai dar įspūdingesni. Įdienojus nusidriekia eilė. Ir jau per valandą porcijos tirpte ištirpsta.
Didžiųjų prekybos centrų atstovai sako, kad ledų valgymo sezonas prasidėjo keliomis savaitėmis anksčiau nei pernai.
„Lyginant praėjusią savaitę su prieš metus buvusia, kuomet pasižiūrėjom, kad termometrų stulpeliai tikrai ne taip džiugino, pardavimai išaugo daugiau kaip dvigubai. Akivaizdu, kad kai orai sušyla, pirkėjai daugiau perka", – teigė „Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė.
„Stebime dvi pagrindines tendencijas. Pirmoji tai yra sveikumo linija. Kuri atsispindi visuose pardavimuose, visuose skyriuose. Žmonės ieško sveikesnių produktų, natūralesnių skonių", – kalbėjo „Maximos“ atstovė Kornelija Sakalaitė.
O štai valstybinės Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai ledus ragina rinktis itin atsakingai. Mat pernai gautas ne vienas skundas dėl netinkamai laikytų skanėstų. Be to, reikia atsižvelgti ir į ant ledų pakuočių nurodytą jų sudėtį. Pirkėjai Edvardas ir Arvydas kaip tik ir renkasi ne tai, kas skaniau, o tai, kas kokybiškiau. Ir randa prie ko prikibti.
Maisto prekių žinovai atkerta, esą jeigu kažkas ir barška pakuotėje, nereiškia, kad ledai blogi. Tą patį tvirtina ir prekybininkai.
„Jeigu taip atsitiktų, kad šaldytuvas sugestų, tai visa produkcija išimama ir būtų utilizuota", – tęsė „Maximos“ atstovė.
O nusipirkus ledų, pasak valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovo Donato Valavičiaus, derėtų juos kuo skubiau suvalgyti: „Be jokios abejonės, reikia kuo trumpiau išlaikyti kambario temperatūroje. Ir kuo greičiau patalpinti į savo šaldymo įrenginį, kad neprarastų formos, nepakistų skoninės savybės."
Pirkėjai, kaip sako prekybininkai, vis išrankesni. Vieniems reikia ledų be laktozės, su mažiau cukraus, natūraliais ingridientais, kitiems – veganiškų. Tad tokių ledų kainos tikrai didesnės.