Jaukus vakaras restorane naujienų portalo tv3.lt skaitytojui Tomui (tikrasis vardas redakcijai žinomas) baigėsi restorano darbuotojo grasinimais.
Susirado socialiniame tinkle
„Šią savaitę pirmą kartą apsilankiau restorane „Dinner map“, esančiame Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Užsisakėme gėrimų, keletą patiekalų ir desertą. Maistas buvo iš tiesų puikus. Neturiu jokių pretenzijų dėl to, bet štai aptarnavimas buvo labai blogas“, – pasakoja vyras.
Anot jo, padavėja užmiršo atnešti gėrimus, jie buvo patiekti jau su desertu.
„Gavę desertą su ledais negalėjome jo iš karto valgyti, nes neturėjome tinkamų įrankių, buvo atnešti tik du peiliai. Po to, laukėme dar 10 minučių, kol gavome dvi šakutes. Tačiau kaip valgyti ledus su šakute“, – toliau vykusiais nesusipratimais skundėsi Tomas.
Vyro teigimu, šalia prie kito staliuko sėdintys žmonės turėjo patys sau atsinešti meniu. Jie taip pat siūlėsi padavėjai netgi padėti.
„Man labai keista, dėl tokio aptarnavimo, nes žmonių restorane nebuvo daug. Antrame aukšte, kuriame sėdėjome buvo užimti tik 6 staliukai“, – tikina skaitytojas.
Po vakarienės Tomas socialiniame tinkle „Facebook“ susirado restorano paskyrą ir parašė skundą. Netrukus vyras gavo atsiprašymą, todėl jokių pretenzijų jis daugiau nebeturėjo.
„Tačiau kitą rytą kartu su manimi vakarieniavęs žmogus gavo grasinančias restorano darbuotojo žinutes. Jose buvo primygtinai klausinėjama ar tas žmogus tądien buvo restorane. Darbuotojas rašė, kad jeigu buvo ten, jam blogai baigsis“, – pasakoja skaitytojas.
Anot Tomo, šios žinutės pasirodė labai keistos, tad jis nusprendė pats susisiekti su tuo darbuotoju.
„Susisiekus jis pradėjo reikšti pretenzijas dėl mano parašyto skundo. Jis ėmė aiškinti, kad, dėl mano atsiliepimo vos neatleido padavėjos. Jo teigimu, skunde aš prirašiau nesąmonių, nes įrankiai tokie ir turėjo būti pagal restorano standartus.
Galiausiai darbuotojas pasiūlė man pūti pilname neapykantos pasaulyje bei pasitvarkyti galvą. Aš likau šokiruotas. To darbuotojo restorane tą dieną net nebuvo. Jis mūsų neaptarnavo. Manau, nėra normalu, kai padavėjai ieško socialiniuose tinkluose klientų ir jiems rašo grasinančias žinutes“, – piktinosi vyras.
Restorano vadovas atsiprašo
Restorano vadovas Andrius Bakanas labai apgailestauja dėl šios situacijos.
„Klientas mus informavo apie šį įvyki, buvome šokiruoti, nes toks darbuotojo elgesys visiškai nedera su mūsų įmonės vidine kultūra ir vertybėmis. Kliento atsiprašėme pakvietėme pas mus atvykti dar sykį pasivaišinti. Darbuotojas šiuo metu yra nušalintas“, – teigia restorano vadovas.
Anot A. Bakano, restoranas labai atsakingai reaguoja į kiekvieną atsiliepimą, o parašiusiojo asmens tapatybė darbuotojams tikrai nėra atskleidžiama. Šioje situacijoje dalyvavusio darbuotojo teigimu, klientą jis pažinojo asmeniškai, tokiu būdu jį ir surado socialiniame tinkle.
„Užtikrinu, kad darbuotojas veikė savo iniciatyva, be įmonės žinios“, – tvirtina restorano vadovas.
Rekomenduoja konfliktus spręsti taikiai
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdančiosios direktorės Eglės Ližaitytės teigimu, asociacija skatina verslo atstovus kilusius nesusipratimus su klientais spręsti taikiai.
„Žinoma, kad gali pasitaikyti nepatenkintų klientų, kurie teikia skundus. Tačiau visus nesutarimus galima išspręsti tarpusavyje. Tačiau jeigu nepavyksta klientas turi teisę kreiptis į kitas institucijas, pavyzdžiui, Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT)“.
Pasak VVTAT, vartotojas pirmiausia dėl nekokybiškos prekės ar paslaugos visada turi kreiptis į pardavėją ar paslaugos teikėją. Jeigu per 14 kalendorinių dienų nuo raštiško kreipimosi vartotojui nėra pateikiamas atsakymas arba atsisakoma vykdyti jo reikalavimą, vartotojas turi teisę kreiptis į tarnybą.
VVTAT vartotojas turi pateikti užpildytą prašymą, jo formą galima rasti VVTAT internetinėje svetainėje. Prašymą galima pateikti paštu (tarnybos adresą taip pat galima rasti internetinėje svetainėje) arba elektroninių paštu.
Prašymas išnagrinėjamas ir sprendimas priimamas ne vėliau kaip 90 dienų nuo jo pateikimo.