Graužikas prieš porą dienų buvo rastas 2,5 proc. riebumo "Rokiškio pieno" 0,9 litro talpos maišelyje. Atlikus pelės gaišenos anatominį patologinį tyrimą, patvirtina išvada, kad pelė nugaišo prigėrusi pieno.
VMVT praneša, jog per tyrimą nustatyta, kad visas pieno gamybos technologinio proceso ciklas UAB "Rokiškio pienas" (nuo žaliavos gavimo iki galutinio produkto išpilstymo į polimerinės plėvelės maišelius) yra uždaras. Siekiant išvengti bet kokio fizinio produktų užterštumo, visuose gamybos etapuose ant vamzdynų, paskirstymo plokščių ir talpyklų angų, kur prisijungia vamzdžiai, uždėti specialūs tinkleliai, kurių akutės yra 0,05 mm dydžio. Pienas prieš fasavimą prateka pro membraninį dozatorių, kur tarpas tarp membranos ir sienelių yra 3 mm. Atidarius fasavimo aparato dureles, įsijungia automatinis blokavimas, kuris iš karto stabdo fasavimo mechanizmą. Pilstymo skyriuje sumontuotos kameros procesui stebėti. Peržiūrėjus filmuotą medžiagą, nustatyta, kad, išpilstant pieną, durelės nebuvo atidarytos ir fasavimas nebuvo stabdomas. Be to, įmonėje vykdoma graužikų naikinimo kontrolės programa, kuri užtikrina, kad graužikai nepatektų į gamybines patalpas.
VMVT, atlikusi išsamų tyrimą ir išanalizavusi aplinkybes, teigia nustačiusi, kad pieno perdirbimo įmonėje laikomasi geros higienos praktikos, įmonėje įdiegta moderni produktų gamybos technologija, kuri leidžia užtikrinti pieno produktų saugą, todėl savaiminis pelės patekimas į pieno gamybos liniją ir galutinį produktą yra negalimas.
Tarnyba, įvertinusi pateiktą pieno "Rokiškio pieno" 0,9 l talpą, kurioje rasta pelė, nustatė, jog pakuotės viršutiniame kairiame kampe prakirpta 3,8 cm skylė yra pakankamas tarpas pelei pralįsti. Neatmetama galimybė, kad graužikas į pieną galėjo patekti namuose, vartotojui pradarius pakuotę ir neatsargiai ją palikus patalpoje.