„Matome žmonių susirūpinimą, todėl nuolat ieškome būdų, kad infliacijos ir išaugusios produktų savikainos įtaka „Iki“ pirkėjams būtų kuo mažiau juntama. Pristatome naujas taupymo priemones, patobulinome lojalumo programą ir taikome agresyvias nuolaidas. Pastebime, kad pirkėjams tai ypač svarbu – dažnai jie savo pirkinių krepšelius planuoja būtent pagal tos savaitės akcijas, todėl ir toliau jas taikysime aktualiausioms prekėms“, – sako V. Budrienė.
3 auksinės taisyklės, kaip taupyti apsiperkant
Sumanus apsipirkimas tapo aktualus visiems. Metodų, kaip sutaupyti parduotuvėje, apstu, tačiau yra keli laiko patikrinti būdai, kurie visuomet suveikia.
Venkite impulsyvaus pirkimo. Neplanuotų pirkinių sąrašą sutrumpinsite, jeigu neisite į parduotuvę alkani. Taip pat pravartu susidaryti planuojamų įsigyti produktų sąrašą ir stengtis jo laikytis. Jeigu pamatote pirkinį, kuris peržengia suplanuoto biudžeto ribas – palaukite. Duokite sau dieną pagalvoti, ar to tikrai norite. Jeigu taip – kitą dieną grįžkite į parduotuvę ir įsigykite.
Išnaudokite lojalumo programas. Prisijungimas prie jų dažniausiai nieko nekainuoja – pakanka programėlės išmaniajame telefone. Skirkite laiko patyrinėti visas programos naudas. Dažnai lojaliems pirkėjams suteikiamos ne tik papildomos akcijos, bet ir specialūs pasiūlymai: galima kaupti taškus ir juos mainyti į nuolaidas ar prizus, sulaukti asmeninių nuolaidų pagal mėgstamas prekes ar gimimo dienos proga.
Pirkite atsižvelgdami į sezoną. Sezoniniai maisto produktai bus ne tik šviežesni, geresnio skonio ir sveikesni, bet ir pigesni. Šviežių braškių galima rasti ir žiemą, tačiau jos bus brangesnės nei šiuo metu, kai į parduotuves ūkininkai jas pristato ką tik nuskintas. Šaltuoju metų laiku tikriausiai teks sumokėti daugiau ir už tokius produktus kaip griliai, kremai nuo saulės, barbekiu padažai – pasirūpinkite jų atsargomis.
Kaip sudaryti atvirkštinį pirkinių sąrašą?
Atvirkštinis pirkinių sąrašas – seniai restoranų, virtuvės profesionalų naudojamas metodas, kuris už profesinių sluoksnių ribų nebuvo labai žinomas. Visgi šiemet socialiniai tinklai ir žiniasklaida ėmė jį populiarinti. Kas tai yra? Iš esmės – virtuvėje turimų maisto produktų sąrašas.
Dažniausiai pirkinių sąrašą žmonės sudaro pagal planuojamus gaminti patiekalus ir jų ruošimui reikalingus produktus. Tačiau užuot pradėję nuo tuščio lapo, pabandykite sudaryti atvirkštinį pirkinių sąrašą ir sekti viską, ką turite namuose ir kas baigėsi.
Didžiausias įdirbis lauks pačioje pradžioje – pradedant naudoti šį metodą. Priklausomai nuo to šaldytuvo ir maisto spintelių užpildymo, procesas gali užtrukti keliolika minučių ar valandą. Reikės peržiūrėti visus maisto produktus namuose ir surašyti, ką tiksliai turite.
Patogiausia produktus suskirstyti pagal temą. Pavyzdžiui, vienoje grafoje gali būti spintelėje laikomi produktai – grūdai, dribsniai, lęšiai, prieskoniai, kiti sausi produktai. Atskiroje – švieži vaisiai, daržovės, uogos. Dar vienoje – šaldytuve laikomi produktai, tokie kaip pienas, mėsa, kiaušiniai.
Pradžioje tai užims šiek tiek laiko, tačiau įdirbis atsipirks su kaupu, kai suprasite, kiek pinigų ir laiko sutaupysite – kasdieniai apsipirkimai gerokai palengvės. Jei namuose sunaudojate kokį nors produktą, jį paprasčiausiai pažymėkite savo sąraše. Tuomet nuėjus į parduotuvę tereikės atsargas papildyti tais produktais, kurių jau nebėra namuose.
Tokį sąrašą galite išsaugoti telefone, o jei norite juo pasidalyti su kuo nors kitu, galite sukurti dokumentą „Google Docs“ ar kitoje programėlėje.
Tokia namų revizija padės ir sumažinti opią šių laikų problemą – išmetamo maisto kiekį. Po ranka turėdami sąrašą galėsite matyti, kuriuos produktus reikėtų sunaudoti greičiau, kol jie nesugedo. Pagal tai bus patogu susidaryti ir bent apytikslį valgymo planą.