Tokie pardavėjai turbūt niekada nesugebėtų laikytis maisto inspektorių reikalavimų. Mat maisto produktas iš tešlos, kurios viduje – mėsos gabalėlis, turi būti laikomas ir patiekiamas 68 laipsnių temperatūroje. Tuo tarpu žuvis, kuri karštą vasaros dieną siūloma tiesiog pajūry – ne aukštesnėje nei 5-6 laipsniai temperatūroje.
Tokius prekeivius gaudo policija, pardavėjams ne tik surašomos baudos, bet ir atimama produkcija. Vien pernai Palangoje konfiskuota pusė tonos žuvies – ji sušerta šunims, 160 čeburekų ir 11 kilogramų keptos duonos.
Bet kai yra paklausa, pasiūla atsiras visada. Uostamiesčio paplūdimių prieigose ne visus būtinus leidimus turi ir ledų pardavėjai. Kai kurie įsigudrino net apsitverti aikštelės plotą ir ten pasistatyti furgonėlius.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.