Kvapniausias atogrąžų vaisius mangas naudojamas kulinarijoje beveik taip pat, kaip obuoliai kasdieninėje lietuviškoje virtuvėje, todėl inovatyvios įmonės „Daumantai LT“ technologas Algis Kairys ėmėsi iššūkio pažaboti sultingąjį mangą. Daug eksperimentuodamas jis derino įvarius komponentus, kol surado geriausią vaisiaus, prieskonių ir tradicinių majonezo sudedamųjų dalių derinį.
Neįprasto skonio ir spalvos majonezas
Majonezas su mangais yra skaisčiai geltonos spalvos. Saldžiarūgščiam majonezo skoniui švelnus mango suteikia saldumo, o aitriosios paprikos paryškina jį ir suteikia aštrumo . Dėl savo neįprastos ryškios aukso spalvos, unikalaus skonio ir kvapo, šis majonezas tinka užkandiniams sumuštiniams (kanape) ruošti. Gaminant kanape „MangoMajo“ geriausiai derės su vytinta jautiena, virta vištienos krūtinėle, krevetėmis ir putpelių kiaušiniais. Jis tinka keptai ir virtai vištienai bei rūkytai žuviai paskaninti. „MangoMajo“ majonezas idealiai tinka prie keptos ir virtos vištienos patiekalų, dera su ryžiais ir kopūstais, kartoko skonio rausvai violetinės spalvos salotomis. Nepaprastai subtiliai majonezas pabrėžia švelnų ir savitą jūros gėrybių skonį įvairiuose patiekaluose.
Profesionalai pirmieji kūrė patiekalus
Pirmiesiems „MangoMajo“ majonezą buvo pasiūlyta išbandyti keturių Lietuvos restoranų vyriausiesiems šefams ir kulinarinių laidų vedėjai bei maisto žurnalistei Beatai Nicholson. Kulinarinio blogo „Beatos Virtuvė“ autorė ir restoranų „Čaginas“ virtuvės šefė Audronė Šeikienė, „White House“ gamybos vadovė Rasa Kibildytė, „Bernelių užeiga“ vyriausiasis šefas Žilvinas Mečkauskas bei „HBH Vilnius“ vyriausiasis virėjas Viačeslavas Pavliučenko sukūrė po įmantrų patiekalą su naujuoju „Daumantų“ majonezu.
„Daumantų“ pagardų kūrėjas, 600 receptų autorius, Algis Kairys, siūlo pasigaminti lengvas ir „ryškias“ salotas su „MangoMajo“ iš lietuviškų gėrybių. Jums reikės: 300 g raudonojo kopūsto, 200 g vištienos krūtinėlės, vienos saldžiosios paprikos, poro, citrinos, maltų juodųjų pipirų, druskos. Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, įberkite druskos, cukraus, įpilkite citrinos sulčių, pabarstykite pipirais. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, porą – griežinėliais. Viską sudėkite į indą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabaliukais ir pamarinuokite kaip esate įpratę. Paruoštus gabalėlius iškepkite įkaitintame rapsų aliejuje, ir, atvėsintus, sudėkite į salotas. Paskaninkite majonezu su mangais.
Apkeliavo pasaulį
Per metus šis „Daumantų“ pagardų kūrėjų gaminys apkeliavo daug šalių ir pasiekė net Indiją. Pirmą kartą „Daumantų“ majonezas „MangoMajo“ buvo pristatytas 2013 metų rudenį Vokietijos mieste Kelne vykusiame tarptautiniame maisto ir gėrimų industrijos informacijos ir prekybos renginyje ANUGA2013. Majonezo originalumą ir skonį gyrė išrankūs parodų dalyviai ir lankytojai iš viso pasaulio. Jis taip pat buvo pristatytas kitose tarptautinėse specializuotose maisto parodose Paryžiuje, Stokholme, Amsterdame ir Mumbajuje. Ypatingai didelį pasisekimą majonezas turėjo būtent Indijoje. Parodoje AGROBALT2014 gaminys buvo įvertintas diplomu.
Produkto gamyboje naudojamos tik aukštos kokybės žaliavos, kurios atrenkamos laikantis įmonėje įdiegto tarptautinio „British Retail Consortium (BRC) Global Standard for Food Safety“ versijos standarto reikalavimų. Modernių įrengimų dėka išgauta puikios konsistencijos vienalytė produkto masė.
UAB „Daumantai LT” – viena didžiausių pagardų gamintojų Baltijos šalyse. Inovatyvi įmonė šiuo metu gamina daugiau kaip 160 skirtingų pavadinimų ir rūšių „Daumantų“ majonezus, pomidorų padažus, kečupus, garstyčias ir adžiką. Įmonė aktyviai dalyvauja socialinėse iniciatyvose.
Užsakymo nr. 5019