„Situacija rinkoje yra sudėtinga. Pakuotos duonos vartojimas mažėja. Nuolat augančių sąnaudų naštos negalime perkelti į galutinę produktų kainą. Baltijos šalių duonos rinkoje jaučiamas gamybinių pajėgumų perteklius, todėl mes, norėdami išsaugoti savo konkurencingumą ir pelningumą, nusprendėme konsoliduoti gamybą – visas gamybos linijas perkelti į Kauną ir Ogrę bei sustabdyti gamybą Taline“,– sako „Fazer Bakery Business Area“ vykdantysis direktorius Petri Kujala.
Perkėlus gamybos linijas ir padidinus gamybos apimtis, Kauno ir Ogrės kepyklose bus kuriamos naujos darbo vietos. Kauno kepykloje planuojama įdarbinti iki 40 gamybos darbuotojų, o Ogrės kepykloje – iki 20.
„Fazer“ toliau vysto savo kepyklų verslą Baltijos šalyse. Mes tikimės, kad ateinantys pokyčiai mus padarys dar stipresniais ir efektyvesniais. Mes ir toliau sieksime patenkinti Baltijos šalių duonos valgytojų poreikius, gamindami aukščiausios kokybės duonos gaminius, išsiskiriančius kiekvienoje šalyje pamėgtais skoniais bei pažymėtus vietiniais prekių ženklais“,– teigia „Fazer Bakery Baltic“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis. Latvijoje esančioje Ogrės kepykloje „Fazer“ planuoja daugiau nei 5 mln. eurų investicijas gamybos plėtrai. Numatoma, jog jau 2015 m. rudenį tai papildomai sukurs dar iki 20 naujų darbo vietų.
Taline gamybos sustabdymas numatytas 2015 m. balandžio mėnesį. Tai paveiks ne daugiau nei 95 gamybos darbuotojus.
Apie „Fazer“
„Fazer“ yra tarptautinė šeimai priklausanti kompanija, siūlanti duonos, saldumynų (šokoladas, saldainiai, sausainiai) produktus, taip pat teikianti maitinimo, restoranų ir kavinių paslaugas. „Fazer“ veiklą vykdo aštuoniose šalyse, o savo produkciją eksportuoja į daugiau nei 40. „Fazer“ misija yra kurti skonio sensacijas. Įmonės sėkmė nuo jos įkūrimo 1891 metais yra pagrįsta geriausia produktų ir paslaugų kokybe, mylimais prekių ženklais ir sumaniais bei atsakingai savo darbą vertinančiais žmonėmis. Pagrindinis bendrovės tikslas – dalintis geru gyvenimo skoniu kasdien.