Gastropabas – tai dar naujas terminas Kauno miesto kontekste. Tai vieta, kuri pasižymi gurmaniška virtuve ir kokybiškų gėrimų pasirinkimu, tačiau nereikėtų tokios vietos painioti su restoranu. Tai veikiau pabas, pasižymintis neįpareigojančia aplinka, kokybiška muzika, kur maistas yra ne mažiau svarbi tokios vietos sudedamoji dalis. Panašių vietų galima rasti Londone, Berlyne, Niujorke, ar Kopenhagoje, o nuo šiol ir Kaune.
Šeimininkas Ignas Mocevičius džiaugiasi, kad „837“ pasižymi kokybiška ir tobulai paprasta gurmaniška virtuve, kurios valgiaraštį sudarė vienas inovatyviausių ir kūrybingiausių maisto gaminimo meistrų Lietuvoje, kūrybinės virtuvės „Uoksas“ šeimininkas Artūras Naidenko. Anot jo, pagrindinis išsikeltas tikslas sudarinėjant „837“ valgiaraštį buvo atskleisti neatrastus skonius iš tolimiausių pasaulio kampelių, o taip pat ir išlaikyti harmoniją tarp skonio, suderinamumo ir estetikos lėkštėje. Minimalistinį interjerą sukūręs architektas Vainius Šalomskas neabejoja, jog pagrindiniai interjero akcentai čia yra žmonės. Pabo interjeras yra pritaikytas leisti vakarus su kokybišku maistu, įkvepiančiais pokalbiais su bičiuliais ar darbo partneriais, gardaus vyno taure šildančiame muzikiniame fone.
Savaitgaliais „837“ virsta muzikiniu baru, kur groja pamėgtų dj’ėjų atrinkta muzika. Išskirtiniais atvejais yra atveriamos ir didžiosios salės durys, kur vyksta gyvo garso koncertai. Vienas iš artimiausių vyks kovo 21-ąją, kuomet ant scenos kops grupės „Golden Parazyth” atlikėjai su išskirtine esamos kūrybos retrospektyvine programa „Looking Backward, Moving Forward“. Taip pat svarbu paminėti, kad „837“ yra atviras ne tik draugams ir muzikai, bet ir kultūrai bei menui. Šiuo metu ant sienų puikuojasi fotomenininko Igno Maldžiūno darbai iš Amerikoje vykstančio festivalio „Burning Man”.
„837“ sau vietą atras komunikuojantys gyvai ar virtualiai, ieškantys retų skonių, norintys pailsėti po ilgos darbo dienos ar švenčiantys dienos pasiekimus. Gastropabas dirba ilgiau nei kitos vietos Kaune – virėjai darbuojasi kasdien iki pat 2 valandos nakties, tad ir vėlai vakare praalkusieji tikrai bus pradžiuginti.