Perkant kavą, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į kavos skrudinimo datą, sako kavos fanatikas, verslininkas Nidas Kiuberis.
„Vienas iš svarbiausių dalykų yra kavos šviežumas, kada ji buvo skrudinta. Dauguma gamintojų, žinodami šią problemą, skrudinimo laiko tiesiog neskelbia, o skelbia iki kada galioja. Aktai yra patogūs ir lankstūs, galiojimas gali būti metai ir dveji, nes tai – produktas, kuris negenda, jis tik praranda visą gerąjį kvapą ir emocijas“, - „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ ketvirtadienį sakė N. Kiuberis.
Pasak jo, kavos, paskrudintos vakar ir kavos, kuri jau pusmetį guli lentynoje, neįmanoma palyginti – jų skonis esą kardinaliai skiriasi. Kitas svarbus faktorius, renkantis kavą – jos kaina:
„Įtariai vertinčiau labai pigią kavą, nes esu tame versle septyneri metai ir žinau, kad taip neveikia. Ten nėra tokių antkainių, kad būtų galima ją pigiai pardavinėti ir pridėjus ranką prie širdies sakyti, kad tai yra šviežiai skrudinta, gera kava iš Gvatemalos plantacijos“, - kalbėjo N. Kiuberis.
„Yra keletas plika akimi apčiuopiamų ar užuodžiamų dalykų, kurie iškart signalizuoja, kad kažkas ne taip. Dėl to žmonės tai ir maskuoja cukrumi ar pienu, nes tos kavos juodos neįmanoma gerti – ji yra tiek prideginta, juoda ar neteisingai paruošta“, - sakė jis.
Kavos žinovas patarė, kad vartojant kavą kiekvieną dieną, apie ją verta pasidomėti ir investuoti į tai laiko.