Sparčiai brangstant maisto produktams Lietuvos gamintojai, sekdami užsienio kolegų pavyzdžiu, mažina maisto pakuotes ar keičia gaminių sudėtį.
Taip sudaromas įspūdis, kad prekių kainos didėja ne taip greitai, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Vartai“.
Metų pradžioje paaiškėjus, kad dalis Lietuvos mėsos perdirbėjų apgaudinėja pirkėjus keisdami aukščiausios kokybės virtų dešrelių sudėtį ir naudodami pigesnius produktus, šiemet ketinama pradėti dar kelis tyrimus.
Žemės ūkio ministerijos užsakymu turėtų būti ištirti daugelis pieno produktų. Įtarimą kelia grietinės ir sviesto mišiniai, taip pat ledai, kurių gamybai naudojami augaliniai riebalai.
Įtariama, kad dalis gamintojų, siekdami sumažinti produkcijos savikainą, naudoja pačius pigiausius ir prasčiausius riebalus.
Parduotuvėse pasirodė 0,9 litro pieno ar kefyro pakeliai. Jų kainos - šiek tiek mažesnės nei įprastų 1 litro pakuočių. Greta įprastų 200 gramų varškės ar sviesto pakuočių atsirado ir 180 gramų pakuotės. Varškės kremo pakuotės - jau ne tik 150, bet ir 130 gramų.
Keliasdešimt gramų lengvesnės tapo jogurto, majonezo, grietinės ir pjaustytos dešros, koldūnų, sutirštinto pieno, lydytų sūrelių pakuotės.
Aliejus šiuo metu pilstomas į litrinius ir 0,9 litro butelius, sumažėjo ir kai kurių miltų maišeliai. Dabar galima rasti 900 g ir 1,75 kilogramo pakuočių.