Vienas iš jauniausių TV projekto „Vertas milijono“ finalininkų, sriubos restoranų idėja laidos valdybai pasiūlęs aštuoniolikmetis Irmantas Jablonskas džiaugiasi, kad restorano populiarumas didėja.
Kaip sekasi sriubų restorano verslas praėjus keliems mėnesiams po paskutinės „Vertas milijono“ laidos?
Galėčiau pasakyti, kad iš tikrųjų sekasi neblogai – viršijome savo numatytą planą, norėčiau, kad ir toliau viskas judėtų į priekį, nesustotumėme vietoje.
Šio mėnesio pradžioje buvome nustebinti, kai paaiškėjo, kad nebespėjame virti sriubų, nes lankytojų skaičius dar labiau išaugo. Vieną dieną atvažiavau į restoraną ir pamačiau, kad yra likusios tik kelios sriubos, o dirbti buvo likusios daugiau nei 3 valandos. Nusprendėme, kad reikia padidinti pagaminamo maisto kiekį.
Nuo rugsėjo pirmosios apyvarta smarkiai išaugo. Galvojau, kad tai bus tik rugsėjo pirmąją, bet, pasirodo, klydau, nes ir kitomis dienomis klientų daug, susidomėjimas tikrai auga.
Gal galėtum palyginti restorano apyvartą laidos metu ir po jos?
Mes jau daugiau nei trys mėnesiai dirbame. Dabar galiu pasakyti, kad pirmąjį mėnesį buvo geriau nei tikėjausi, bet antrasis mėnuo buvo geresnis, o trečiąjį mėnesį apyvarta buvo didesnė negu pirmąjį, bet mažesnė negu antrąjį mėnesį. Skirtumas tikrai nėra didelis.
Manau, kad turime tokius duomenis, nes tas trečiasis mėnuo buvo tikrų atostogų metas. Aš netgi tėčio klausiau, ar ir jo šokolado apyvarta taip pat rugpjūčio mėnesį mažesnė. Jis padrąsino, kad nesijaudinčiau, nes visur šį mėnesį sumažėja apyvarta.
Dabar vėl esu pilnas optimizmo, nes rugsėjis tikai labai gerai prasidėjo, pirmomis dienomis pasiekėme naujus dienos apyvartos rekordus.
Kaip tau kilo idėja atsidaryti tokio tipo restoraną?
Mano tėtis užsiima šokolado verslu ir nuolat važiuoja į kitas šalis tobulintis, semtis žinių. Su juo į Belgiją pasižvalgyti ir paatostogauti važiavau ir aš. Ten mes nuėjome į tokį sriubų restoraną papietauti. Pamačiau jį ir nusprendžiau, kad galime padaryti tokį ar net geresnį ir Lietuvoje. Mano sriubų restoranas nėra toks pats kaip matytas Belgijoje, bet svarbiausia restorano esmė išliko – restorano meniu pagrindas – sriubos.
Tokio tipo restoranas man patiko, nes maistas buvo labai skanus ir ganėtinai sveikas.
Čia nereikia laukti pusvalandžio, kol bus atneštas maistas. Viskas vyksta daug greičiau, taip taupomas laikas.
Kaip sekasi judėti link savo pirmojo milijono?
Dar milijono neuždirbome (juokiasi). Aš manau, kad nereikia užsibrėžti sau tikslo uždirbti milijoną, tiesiog viską reikia daryti teisingai, kryptingai ir, kaip vienas valdybos narys sakė, jis ateis nepastebėtas.
Laida vadinosi „Vertas milijono“. Sakykite, ar Jūs esate vertas milijono?
Nemėgstu girtis, šiuo metu negalėčiau atsakyti.
Kaip jaučiatės būdamas toks jaunas ir jau pakankamai žinomas verslininkas?
Vyrauja dviprasmiški jausmai. Vienu metu galiu jaustis labai laimingas, nes esu 18 metų jau esu daugeliui žinomas verslininkas. Bet patekus į kokią nors keblią situaciją galiu pasakyti: man tik 18 metų. Įvairūs jausmai užplūsta, bet iš tikrųjų džiaugiuosi dėl esamos padėties.
Ką Jums davė laida „Vertas milijono“?
Manau, kad davė labai daug. Pradėti tokį verslą pačiam, be televizijos pagalbos būtų buvę labai sunku. Jie suteikė daug reklamos, patarimų, išmokė to, ko esant vienam reiktų mokytis tikrai ilgai, iš savo klaidų.
Esu labai dėkingas valdybos nariams ir visiems, kurie mane išmokė visokiausių verslo įmantrybių.
O šiuo metu ar bendradarbiaujate su buvusiais laidos valdybos nariais?
Galėčiau teigti, kad bendrauju žymiai mažiau, bet mūsų bendradarbiavimas nenutrūko.
Kokie Jūsų ateities planai?
Iš tikrųjų gal ir smagu būtų atidaryti dar keletą panašių restoranų, bet manau, kad dabar reikia viską iki galo pabaigti, sutvarkyti šiame restorane. Visai neseniai susirinkau visus dokumentus alkoholio licencijai, manau tada ir darbo laiką prailginsime, ilgiau dirbsime ir apyvarta, manau, dar labiau pakils.
Kai jausiuosi šimtu procentų užtikrintas, kad galiu pradėti plėsti savo verslą, kad viską pirmajame restorane sutvarkiau, tada gal ir kituose Lietuvos miestuose išvysite mano restoranų.
Jau sulaukiau pasiūlymo atidaryti sriubų restoraną Kaune, prekybos ir pramogų centre „Mega“. Gavau keletą pasiūlymų ir Vilniuje.
Aistė Liudvinaitytė