Mokslininkai išrado mėsos pakaitalą, kuris nei savo išvaizda, nei skoniu nenusileidžia tikrai mėsai. Tačiau iš tiesų „pseudomėsos“ sudėtyje vien tik daržovės, rašo „The Times of India“.
Pasak projekto „LikeMeat“ dalyvių, nuo kitų panašių projektų šis išsiskiria savo ekologiškumu. Be to, daugelis Europos Sąjungos gyventojų sąmoningai pasiruošę atsisakyti mėsos, kadangi gamtoje egzistuoja gausybė augalų, galinčių pakeisti maistą.
„Mūsų tikslas – gauti augalinį mėsos pakaitalą, tinkantį gaminti pramoniniu būdu. Šis pakaitalas turi būti sotus, sultingas – kaip tikra mėsa. Svarbus ir galiojimo laikotarpis bei žema kaina. Mėsos pakaitalą gali valgyti ne tik vegetarai, bet ir turintys alergiją“ – aiškino projekto sumanytojas Floriandas Wilde‘as.
Šiai dienai kelių universitetų, dirbančių ties šiuo projektu, laboratorijose įsteigti savotiški mėsos gaminimo fabrikai. Mokslininkų teigimu, šie fabrikėliai gali pagaminti maždaug 1 cm storio mėsos „lakštus“, iš kurių galima gaminti kotletus, kubelius ar suteikti bet kokį kitą pavidalą. Per valandą galima pagaminti 60-70 kg mėsos pakaitalo. Produkto konsistencija ir kokybe mokslininkai visiškai patenkinti.