Reaguodami į vartotojų skundus dėl prastos patiekalų kokybės ir įtariamo apsinuodijimo maistu, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko šio restorano patikrinimą.
Patikrinimo metu nustatyta, kad produktai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis. Duona buvo laikoma plastikinėse dėžėse ant grindų. Žuvies, tešlos, daržovių pusgaminiai buvo sudėti vienas šalia kito, šaldytuvo viršutinėje lentynoje buvo laikoma žalia mėsa, o lentyna žemiau - valgomieji ledai.
Darbuotojai ne visiems maisto produktams galėjo pateikti įsigijimo dokumentus, ne visi pusgaminiai ir gatavi patiekalai buvo tinkamai paženklinti.
Rasta maisto produktų ir patiekalų, kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs. Patiekalų technologiniai aprašymai parengti neišsamūs - neaprašyti visi technologiniai etapai, nenurodyta patiekalų laikymo trukmė ir sąlygos. Pusgaminiai buvo užšaldomi neturint tinkamos įrangos.
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai paėmė ištirti maisto produktų ir gamybinių paviršių plovinių mėginius.
"Restoranas tikrinamas jau ne pirmą kartą, nors savo veiklą įmonė pradėjo tik šiais metais. Jei ir toliau bus taip atmestinai tvarkomasi, nereaguojama į tikrinančių inspektorių pastabas ir konsultacijas, būsime priversti taikyti griežtesnes priemones", - komentavo Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Vaida Barkovskienė.