• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšilus orui, sukruto ledų gamintojai – šių saldumynų dabar jie pagamina dvigubai daugiau nei prieš mėnesį.Nors pabrangusi žaliava, anot bendrovių, privertė branginti produkciją, kai kurie gamintojai šį sezoną tikisi didesnio ledų pirkimo. Skaičiuojama, kad vienas pirkėjas per metus vidutiniškai suvalgo apie 6–7 litrus ledų.

REKLAMA
REKLAMA

Ledais prekiaujančios bendrovės atstovė neslepia, kad žiemą ledai perkami vangiai, tačiau vos atšilus – prekyba suaktyvėja.

REKLAMA

„Pasijautė skirtumas. Prasidėjo gamyba didesnė palyginus su žiemos mėnesiais. Šiuos pavasario du mėnesius gamyba padidėjo 11 procentų“, – teigia UAB „Valentino ledai“ technologė Viktorija Žilevičienė.

Dvigubai išaugusia gamyba, nors kiek ir vėlesne nei pernai, džiaugiasi ir stambūs ledų gamintojai. „Ingman ledų“ atstovų teigimu, paklausai staigiai ūgtelėjus, pradėta dirbti trimis pamainomis. Džiūgauja ir „Klaipėdos pienas“, jau žiemą gamybą padidinęs dešimtadaliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes išvengėm to sezoniškumo kadangi į rinką įvedėm naują produktą – varškės desertus. Tai mums, kaip ledininkams labai pagelbėjo, nes tas produktas yra labai sėkmingai gaminamas žiemos metu ir mums tai buvo naudinga, nereikėjo atleisti žmonių ir išsaugojom savo pajėgumus“, – teigė AB „Klaipėdos pienas“ inžinierė–technologė Virginija Vaitkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamintojai atviri: dėl pabrangusios žaliavos, kovą teko kelti ir ledų kainas nuo 8 iki 15 procentų. Tačiau, nepaisant to, šį sezoną bendrovės ledų parduoti planuoja 10 –15 proc. daugiau nei praėjusį. Nors pabrėžia – ledų pirkimas priklauso nuo orų.

REKLAMA

„Lietuviai vidutiniškai suvartoja 20 milijonų litrų ledų, tai ir lietuviški, ir importuojami ledai. Augti yra kur. Jeigu saulutė švies, kaip švietė praėjusiais metais, tai augti yra kur“, – tvirtino UAB „Ingman ledai“ rinkodaros vadovė Vida Šukienė.

Ledų gamintojai sako, kad lietuviai yra konservatyvūs, skonis nesikeičia ir mėgstamiausias išlieka vanilinis plombyras.

Marija Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų