Restorano vyriausiajam virėjui Nicholasui Naumanui tokia idėja kilo po vizito Indijos Budistų vienuolyne, kur kiekvieną rytą pusryčiaudami vienuoliai neišlemena nė žodžio. Tuomet jis pagalvojo, kad tai puikus būdas išsiskirti iš kitų kavinių ir pritraukti tylos išsiilgusius klientus.
N. Naumanas tikisi, kad tokios vakarienės vėl leis žmonėms iš naujo atrasti specialų santykį su maistu, mat dabartiniame, vis spartėjančiame pasaulyje ramiai pavalgyti tapo prabanga.
Restoranas jau surengė du renginius, per kuriuos klientai turėjo koncentruotis į valgį, jokie pokalbiai buvo neleidžiami. Vyriausiasis virėjas teigė, kad renginiai pavyko, nors sunku tą teigti apie klientus, mat dėl tylos buvo sunku suprasti, ką apie tokią neįprastą vakarienę manė valgantieji. Vis dėlto restorano klientai labai gerbė tylumą, vienas žmogus net trumpai išėjo iš patalpos, nes jį kankino sloga.
Asmenims, kurie nesilaikys tylos, numatytos sankcijos – jie gali būti išvaryti iš restorano ir bus priversti baigti vakarieniauti ant lauke esančio suoliuko.
„Tai yra tam tikra meditacija“, – aiškino restorano savininkas Jordonas Colonas.