• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2050 metais JAV gyventojų skaičius pasieks 438 mln., iš jų kas penktas bus imigrantas. Tokią prognozę parengė tyrimų kompanija “Pew Research Center”, skelbia “USA Today”.

REKLAMA
REKLAMA

2008 metų pradžioje JAV yra 303 mln. gyventojų, iki 2050 metų jų skaičiaus augimą didžiąja dalimi lems imigracija. 2030 metais bus daugiau kaip 79 mln. vyresnių nei 65 metų žmonių, kurie priklauso gimusių pirmiasiais metais po Antro pasaulinio karo kartai.

REKLAMA

Tyrinėtojai teigia, jog net ir tuo atveju, jei JAV pradės riboti imigraciją, JAV gyventojų etninė sudėtis labai keisis. Gimstamumo lygis tarp išeivių iš Lotynų Amerikos ar jų palikuonių yra daug didesnis nei šalies vidurkis, todėl 2050 metais ispaniškai kalbantys amerikiečiai sudarys ne mažiau kaip 29 proc. visų gyventojų. Išeiviai iš Afrikos sudarys 13 proc. JAV gyventojų, o 9 proc. amerikiečių bus azijietiškos kilmės.

REKLAMA
REKLAMA

Šimtui darbingo amžiaus amerikiečių 2050 metais teks 72 nedirbančių šalies gyventojų - pensinio amžiaus žmonių ir vaikų. 2005 metais dirbančių žmonių teko 59 nedirbančių gyventojų. Tokie pasikeitimai susiję su tuo, kad į pensiją išeis “baby boomer” kartą, o imigracija tik iš dalies kompensuos šio santykio pasikeitimą.

“Pew Research Center” duomenys skiriasi nuo JAV valstybinio statistikos biuro duomenų, kur toks spartus gyventojų skaičiaus didėjimas nenumatomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų