Šį šeštadienį, birželio 4 d., restorane „G Lounge“ (Didžioji g. 11) įvyko renginių ciklo „HennessyJAZZ“ pristatymo vakaras, kuriame buvo oficialiai pranešta apie pasikeitusį „G Lounge“ vardą. Nuo šiol jis vadinsis pasaulio virtuvės restoranu „Pegasus“ (www.restaurantpegasus.lt).
2003 metų pavasarį atidarytas modernus ir novatoriškas „G Lounge“ restoranas buvo sąsaja tarp restorano ir klubo. Jis nepriekaištingai tiko lounge pasisėdėjimams. Lounge yra fenomenalus šiuolaikinės kultūros reiškinys, kuris išsivystė didžiuosiuose pasaulio miestuose. Trumpai tai būtų galima apibūdinti kaip malonumų visumą, kurios esmė - estetiškas pasitenkinimas supančia aplinka, garsais, kvapu, skoniu ir kitais potyriais. Lounge taip pat yra sąsaja tarp klubo, baro ir restoranų kultūros. Neatskiriama lounge dalis yra muzika. Palengva kito restorano lankytojai. „G Lounge“ pamėgo miesto svečiai iš viso pasaulio, ambasadų darbuotojai, verslininkai - žmonės, vertinantys itin aukštą kokybę. Tad atsisakius diskžokėjų pasirodymų, buvo susikoncentruota į malonią ir ramią atmosferą ir, svarbiausia, visą pasaulį aprėpiančią virtuvę, kai viename meniu galima išvysti iš esmės viso pasaulio šalių patiekalus.
Šiame restorane subtiliai dera geriausios Europos virtuvės tradicijos, Tolimųjų Rytų ir Azijos skonio meistrų patirtis bei ugninga Afrikos energija. Kiekvienas patiekalas - tai savotiška skonio improvizacija, trykštanti svaiginančiais aromatais ir akį traukiančiomis spalvomis.
„Šiandien mes tvirtai norime pasakyti, kad esame pasaulio virtuvės restoranas ir savo lankytojams siūlome gurmanišką kelionę po įdomiausias pasaulio šalis. Taip pat ypač didelį dėmesį skiriame patiekalų išskirtinumui ir jų įvairovei, todėl pastaruoju metu pavadinimas „G Lounge“ neatitiko to, kas iš tiesų siūloma mūsų svečiams“, - teigė restorano atstovas viešiesiems ryšiams Daumantas Kairys.
Antra priežastis pokyčiams buvo glaudus bendradarbiavimas su mūsų partneriais iš Estijos. Nuo pat atidarymo „G Lounge“ virtuvės šefas iš Didžiosios Britanijos Michaelas Bhoola kūrė mūsų restorano meniu, jis taip pat yra Estijos restorano „Pegasus“ vyriausiasis virėjas ir bendrasavininkis. Jų restoranas Estijoje savo veiklą taip pat pradėjo nuo lounge stiliaus restorano, vėliau jis virto kosmopolitiniu restoranu. Beje, pernai metais Michaelas Bhoola oficialios Estijos virėjų asociacijos buvo pripažintas „metų virėju“.
„Jie turi labai daug naudingos patirties, todėl nuo šiol šis bendradarbiavimas bus dar glaudesnis. Mūsų virtuvės šefas Michaelas Bhoola dar dažniau atvyks į Lietuvą, prižiūrės virėjus, kurs savaitės meniu ir, žinoma, kaskart pristatys naujus „Pegasus“ patiekalus“, - teigė restorano „Pegasus“ projektų vadovas Žygis Stakėnas.
Namo negrįšiu