Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog čia tik viena iš tūkstančio tradicinių britų užeigų, kurioje gaminamas itin populiarus patiekalas: tešloje kepta žuvis, patiekiama su keptomis bulvėmis. Tačiau patiekalas tik atrodo kaip pagamintas iš žuvies.
„Bulvių lupenos, gruzdintuvės – gali atrodyti, jog esame tradicinė žuvies ir bulvių kavinė. Vienintelis skirtumas – čia nėra žuvies. Tiesa sakant, nėra jokio gyvūninės kilmės produkto. Mūsų žuvyje nėra žuvies“, – sako kavinės savininkas Danielis Suttonas.
Pasirodo, šios užeigos šeimininkai nusprendė tradicinį žuvies patiekalą pritaikyti augančiai Londono veganų bendruomenei.
„Sausio mėnesį išbandėme pirmą veganišką patiekalą pažiūrėti, kaip eisis, ir sekėsi tikrai gerai, todėl visus patiekalus nusprendėme padaryti veganiškus“, – sako D. Suttonas.
Be įprastų veganiškų mėsainių, čia galite paragauti ir veganiškų krevečių, ir jūros šukučių. Juos sugalvoję virtuvės meistrai sako, kad, kuriant receptus, galvą pasukti tikrai reikėjo, tačiau nesineriant iš kailio privilioti mėsos nevalgančių klientų sunku.
Pasirodo, veganiška žuvis gaminama iš trintų bananų žiedų, marinuotų jūros dumbliuose ir kitose žolėse. To reikia, kad patiekalas įgautų žuvies skonio. Tuo tarpu veganiškos krevetės sulipdomos iš japoniškų bulvių krakmolo. Viską sutrinate ir turite veganiškų šukučių.
Nors patiekalų kainos dėl retų produktų nemažos, šeimininkai sako, lankytojų tikrai netrūksta.