Abu laidos herojai bus nusiteikę azartiškoms varžytuvėms. Burtai lems, jog Tadas, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, gamins lipnią vištiena su traškiomis bulvytėmis ir mangų salsa, o Andrius, padedamas iš Šri Lankos kilusio profesionalaus virtuvės šefo Dilano Dampela Gamage, keps vištienos krūtinėlę balto vyno ir pomidorų padaže.
Lapkritį didžiuosius ekranus pasieksiančioje kriminalinėje dramoje „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ žinomas teatro, kino ir televizijos aktorius Tadas Gryn sukūrė pagrindinį Kauko vaidmenį. Jo įkūnijamas personažas – brutalus, sprendimus impulsyviai priimantis niekšas, kiekvieną naktį praleidžiantis su vis kita moterimi. Kaip sako pats Tadas, visa tai nė iš tolo neprimena jo realiame gyvenime.
Tado kolega tiek šiame, tiek kituose filmuose ar pasirodymuose – tautos numylėtinis, aktorius bei režisierius Andrius Žiurauskas. „Pasmerkti. Pajūrio džiazas“ filme jam atiteko oligarcho, pravarde Kašalotas, vaidmuo, kuriam įkvėpimo Andrius sėmėsi iš realių pasakojimų.
„Man labai patinka būti režisieriumi, tačiau šį darbą tu darai kasdien ir tada jau pradedi laukti tos akimirkos, kada tave pakvies pavaidinti. Man tai buvo nuostabios atostogos, kadangi nebuvau pagrindinis aktorius ir užteko kelių pamainų darbo. Aš atvažiavau, man davė jachtą, joje pragyvenau vieną dieną, kitą dieną su ta pačia jachta mane išplukdė į marias, davė į snukį ir aš nuskendau“, – laidoje juokaus ir filmo detales atskleis Andrius.
Kol aktoriai intensyviai pluša kino filmo filmavimo aikštelėje, jų namuose kantriai laukia antrosios pusės. Paklaustas, kaip leidžia laisvalaikį, Andrius pasakos, jog namuose su mylimąją noriai sukasi virtuvėje.
„Kartu su Emilija mes tikrai mėgstame daryti maistą ir namuose, turime keletą mylimų patiekalų, kuriuos pastoviai ruošiame: tai midijos, rissoto, paella“, – mėgstamus receptus atskleis Andrius.
Kol vyriškas duetas kruopščiai ruoš patiekalus, jų nekantriai lauks taip pat kriminalinėje dramoje vaidinantis aktorius Edgaras Bechter. Nors filme jis įkūnija samdomą žudiką, tačiau neseniai tėvu tapęs aktorius realiame gyvenime yra visiška priešingybė.
„Jeigu egzistuoja besąlygiška meilė, tai ją galima patirti tik savo dukrai“, – gražiais žodžiais laidoje dalinsis Edgaras, neseniai tapęs tėvu.
Kokius meistriškus kulinarinius sugebėjimus pademonstruos laidos herojai, koks yra tikrasis aktoriaus darbas, kas laukia jau lapkritį didžiuosius ekranus pasieksiančioje kriminalinė dramoje bei kuris – Andrius ar Tadas – yra geresnis kulinaras – paaiškės jau šį šeštadienį 8:30 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.
Jau dešimtą sezoną skaičiuojanti televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ žada dar aršesnes ir azartiškesnes žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarines kovas. Prie ilgametės laidos vedėjos, kulinarės Ilonos Juciūtės šiame sezone prisijungė iš Šri Lankos kilęs, bet Lietuvą be galo mylintis profesionalus virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage – jie kartu padės laidos herojams rungtis ir ruošti skaniausius patiekalus. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!