• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

80-oji ,,Žalioji savaitė” tęsiasi. Šeštadienį parodos šalis – partnerė Latvija supažindino parodos lankytojus su Baltijos šalių kulinariniu paveldu, pristatydama vieną ,,skaniausių” renginių ,,Kulinarinį kelią”.

80-oji ,,Žalioji savaitė” tęsiasi. Šeštadienį parodos šalis – partnerė Latvija supažindino parodos lankytojus su Baltijos šalių kulinariniu paveldu, pristatydama vieną ,,skaniausių” renginių ,,Kulinarinį kelią”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devynios aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios šalys pristatė savo nacionalinius produktus. Būtent Baltijos jūra yra centras, jungiantis skirtingas šalių kultūras. Lietuva renginio metu papasakojo apie lietuvišką varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis. O štai danai atvežė nacionalinio alaus ir sūrio, švedai parodos dalyviams pasiūlė ekologiškos degtinės, jų kaimynai norvegai ragino ragauti rūkytos lašišos, o lenkai – kiaulienos ir alaus. Estai pasakojo apie ruginę duoną, o latviai atskleidė skilandžio rūkymo subtilybes. Kiekvienos šalies atstovai apsirengę tautiniai rūbais pasakojo apie savo gimtosios virtuvės paslaptis.

REKLAMA

Tradicinė šalies virtuvė – tai ne tik maistas, tai vienas iš būdų perteikti šalies kultūrą, tradicijas ir papročius. Smalsiai ,,Kulinarinį kelią” apžiūrėję parodos lankytojai, vėliau mielai ragavo paruoštų patiekalų ir nacionalinių gėrimų. Beje Lietuvos kastinys, kuris yra įregistruotas tradiciniame gaminių registre, yra puikiai žinomas ne tik kaimyninėse valstybėse, bet ir pavyzdžiui Vokietijoje.

Baltijos šalių ,,Kulinarinis kelias” buvo suorganizuotas pirmą kartą, bet tikimasi, kad jis taps gražia tradicija.

Žemės ūkio ministerijos informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų