„Man svarbu, kad žmonės galėtų maitintis sveikiau,atrastų savo derinius ir pajaustų, kaip tai gali būti gardu. Pasirodo, sveikas maistas gali būti ir labai gardus, – sako projekto „Žalia mityba“ Lietuvoje vadovė Gražin Gum. – Tai, kad žaliavalgiai maitinasi nuobodžiai, tik lapais ir daržovėmis.“
Kad patys tuo įsitikintumėte, išbandykite šiuos nesudėtingus ir gurmaniškus receptus!
Mėlynių pyragaitisŠis nekeptas tortukas ruošiamas sluoksniuojant keletą sluoksnių. Tarp jų beriame šviežias mėlynes, juoduosius serbentus.
Sluoksniams reikės:
2 stiklinės maltų migdolų riešutų per pusę su saulėgrąžomis,
2 stiklinės datulių be kauliukų (pamerkti šiltame vandenyje valandai kol suminkštės ir sumalti maisto smulkintuvu ar virtuviniu kombainu – taip ruošiama datulių pasta)
3 valgomieji šaukštai kokosų aliejaus,
Žiupsnelis druskos,
1,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono,
Nutarkuotos 1 žaliosios citrinos žievelės,
0,5 litro mėlynių arba juodųjų serbentų.
Riešutus su saulėgrąžomis išmaišome su datulių pasta, žiupsneliu druskos, cinamonu. Į pasirinktą torto ruošimo formą dedame sluoksnius iš gautos masės. Išklojus pirmą sluoksnį beriame uogas, apibarstome tarkuota žaliosios citrinos žievele. Dar kartą sluoksniuojame. Viršų puošiame uogomis ir tarkuota žaliosios citrinos žievele. Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Pundelis špinatų,
Keli susmulkinti vyšniniai pomidoriukai,
Keli bazilikų lapeliai
Padažas: saujelę sumaltų anakardžio riešutų sumaišyti su šlakeliu citrinos sulčių, žiupsneliu druskos ir valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus bei šaukštu medaus. Jei padažas per sausas, įpilti šlakelį vandens. Patiekiant apibarstyti maltais juodais pipirais ir baziliko lapeliais.
1 stiklinė juodųjų serbentų,
1 kriaušė,
1 obuolys,
Pundelis burokėlių lapų arba mongoldų – jie švelnesnio skonio,
Vandens, kad apsemtų visus kitus ingredientus.
Visus ingredientus tiesiog sumalti elektriniu plakikliu, galima papildomai pasaldinti šaukšteliu medaus.
Receptai iš www.facebook.com/zalireceptai