Nors sveika mityba man prie širdies, tačiau dažnai išgirdus žodį "salotos" kažkodėl apetitas nesukyla.. Tačiau tokios salotos kaip šios - juk visai kas kita! Tokias salotas galėčiau valgyt kasdien, nes jos atstoja ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą, ir netgi desertą. Tikrai.
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlės filė
- 1-2 karambolos
- paprika
- keletas salotų lapelių
Užpilo ingredientai:
- pora skiltelių česnako
- nedidelis gabaliukas šviežio imbiero
- šiek tiek šviežio čili pipiro
- žiupsnis maltos kalendros, džiovinto baziliko
- šaukštelis cukraus
- šaukštas citrinos sulčių
- ~3/4 puodelio [galima mažiau] džiovintų papajų
- pora šaukštų ryžių vyno acto
- pora šaukštų aliejaus [naudojau alyvuogių]
- pagal skonį druskos, pipirų
Gaminam:
Vištienos filė supjaustom nedideliais gabaliukais, kepam nedideliam kieky aliejaus. Kai būna beveik iškepus, pridedam kubeliais pjaustytas paprikas.
Karambolą/-as paruošiam: nupjaunam juodas briaunas, supjaustom griežinėliais.
Padažui česnaką išspaudžiam, čili pipirą susmulkinam, imbierą sutarkuojam, sumaišom su likusiais užpilo ingredientais.
Į lėkštę dedam salotų lapus, vištieną su paprika, karambolas, užpilam padažu.
Skanaus!