• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors sveika mityba man prie širdies, tačiau dažnai išgirdus žodį "salotos" kažkodėl apetitas nesukyla.. Tačiau tokios salotos kaip šios - juk visai kas kita! Tokias salotas galėčiau valgyt kasdien, nes jos atstoja ir pagrindinį patiekalą, ir garnyrą, ir netgi desertą. Tikrai.

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:


  • vištienos krūtinėlės filė

  • 1-2 karambolos

  • paprika

  • keletas salotų lapelių


Užpilo ingredientai:

REKLAMA

  • pora skiltelių česnako

  • nedidelis gabaliukas šviežio imbiero

  • šiek tiek šviežio čili pipiro

  • žiupsnis maltos kalendros, džiovinto baziliko

  • šaukštelis cukraus

  • šaukštas citrinos sulčių

  • ~3/4 puodelio [galima mažiau] džiovintų papajų

  • pora šaukštų ryžių vyno acto

  • pora šaukštų aliejaus [naudojau alyvuogių]

  • pagal skonį druskos, pipirų


Gaminam:

REKLAMA
REKLAMA



Vištienos filė supjaustom nedideliais gabaliukais, kepam nedideliam kieky aliejaus. Kai būna beveik iškepus, pridedam kubeliais pjaustytas paprikas.

Karambolą/-as paruošiam: nupjaunam juodas briaunas, supjaustom griežinėliais.

Padažui česnaką išspaudžiam, čili pipirą susmulkinam, imbierą sutarkuojam, sumaišom su likusiais užpilo ingredientais.

Į lėkštę dedam salotų lapus, vištieną su paprika, karambolas, užpilam padažu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų