Pasirodo, kad dešreles kepame neteisingai, sakė garsus šefas Martinas Kingas.
Daugelis dešreles yra įpratęs kepti ant aukštos ugnies, tačiau geriausiai dešrelių skonis atsikleis jas čirškinant ant žemos ugnies, leidžiant joms lėtai apskrusti.
Norint tobulai paruošti šį mėsos patiekalą, keptuvėje, ant grotelių ar orkaitėje dešreles kepti reikėtų mažiausiai 30 minučių.
„Kepant jas žemoje temperatūroje ilgą laiką, dešrelės vienodai apskrus, išsiskirs riebalai, kurie vėliau karamelizuosis. Nesijaudinkite. Ilgai kepamos dešrelės nevirs guminėmis. Jei ieškote naujų skonių, išbandykite šį būdą ir tikrai negrįšite prie senų įpročių“, - sakė jis.
Jei dešreles kepate keptuvėje, prieš tai joje ištirpinkite nemažą gabalą sviesto.
„Sviestas suteikia papildomo skonio. Galite naudoti aliejų, tačiau patiekalas nebus toks gardus“, - tęsė jis.
Taip pat reikėtų tinkamai pasirinkti sviesto rūšį. Martinas pridūrė, jog reikėtų vengti sūdyto sviesto, kuris keptuvėje susikristalizuoja.