Gali pasirodyti, kad nieko sudėtingo suvalgyti visą mėsainį su jautiena, sūriu, pomidorais ir visais kitais pagardais, neišbarstant nė trupučio jo turinio. Tačiau jei bandelė labai minkšta, o įdaras liejasi per kraštus, ši užduotis nebeatrodo tokia lengva.
Ar kada nors pamanėte, kad visą gyvenimą mėsainius valgote neteisingai? Turime omenyje ne peilį ir šakutę, o tai, kaip mėsainį laikote rankose.
Pasak mūsų ekspertų, teisingas ir geriausias būdas valgyti mėsainį yra jį apversti aukštyn kojomis. Simonas Dukesas, tinklaraščio „Burger Lad“ įkūrėjas, leidiniui „INSIDER“ aiškino:
„Mėsainiai patiekiami taip, kaip esame įpratę juos matyti vien tik dėl estetinių priežasčių. Karūnėlė (viršutinė bandelės pusė) paprastai būna storesnė, ir todėl atsparesnė už apatinę bandelės dalį.
Taigi, geriausia valgyti mėsainius apvertus juos aukštyn kojom. Tuomet karūnėlė išlaikys visų ingredientų svorį ir mažiau tikėtina, kad apatinė bandelės pusė sutrupės jūsų rankose. Tikri mėsainių žinovai juos visada valgo apverstus.“
Vienas „Reddit“ naudotojas rašo, kad taip mėsainius valgyti reikia ne tik dėl patogumo, bet ir dėl skonio.
Šiame socialiniame tinkle rašoma: „Kandant mėsainį, liežuvis jį paliečia iš apačios, todėl lengviau pajusti visų ingredientų skonį. Pirmasis liežuvio kontaktas tuomet yra su visais pagardais, dar prieš pasiekiant mėsą, o tai – tiesiog idealu.“