Neretai pamačius, kiek daug užkandžių pasiūlos ir įvairovės restorane siūloma, žmonės pasirenka užsisakyti užkandžius, o ne pagrindinius patiekalus.
Džiaugsmas, kai gaunate įvairių maisto produktų – nuo alyvuogių iki padron pipirų, krevečių kokteilio, briuselio kopūstų ir šoninės – gali sukelti daug emocijų ir pavydą tiems, kurie prie pietų stalo valgo vos vieną patiekalą.
Apsispręsti dėl vieno užkandžio pasirinkimo gali būti neįveikiama užduotis, kai tuo tarpu jums kone seilės varva nuo visų užkandžių, kurių negalite, bet labai norite paragauti. Ko tuomet turėtumėte atsisakyti? Ką realiai galėtumėte pasigaminti namuose ir likti patenkinti, o kam iš tiesų verta išleisti pinigus?
Sūrio lazdelės
Maisto studijų profesorė Mary Kiernan pridėjo su sūriu susijusį maisto produktą, kurio ji taip pat niekuomet neužsisakytų kaip užkandžio. Ji sakė, kad keptų sūrio lazdelių atsisakymas nebūtų pasaulio pabaiga, ir pridūrė, kad kaina ir kiekis dažnai neatitinka vertės.
Nors jos nevilioja sūrio lazdelės, visgi, Mary pridūrė, kad ji galėtų valgyti restoranų sūrį, jei maisto įstaigos naudotų amatininkų produkciją arba duoną.
Briuselio kopūstai
Šio valgio taip pat nerekomenduojama užsisakyti. Dabar galėsite pateisinti briuselio kopūstų vengimą sakydami, kad virėjo rekomendacija neužsisakinėjate šio valgio. Dalase (Teksaso valstijoje) esančios kavinės „Metropolitan Cafe“ vyriausiasis virėjas Randall Braud sako, kad nerekomenduojamų užkandžių pasirinkimas priklauso nuo sezono.
Pasak Dalaso Randall Braud, jei tai nėra rudens ar žiemos sezonas, geriau praleisti briuselio kopūstus. Jis sakė: „Briuselio kopūstai yra rudens ir (arba) žiemos daržovė, todėl juos geriausia patiekti šiais metų laikais.“
Kepti kalmarai
Portale mirror.co.uk buvo rašoma, kad tai tikriausiai populiariausias užkandis iš visų, tačiau virėjams kepti kalmarai įspūdžio nepadarė. Jie visuomet kepti ir skonio jiems suteikia tik padažas, į kurį juos merkiame, todėl šefai ir vėl tarė „ne“.
Tačiau profesorė Mary Kiernan sakė, kad šį užkandį užsisakytų restorane, nes namie jo nepasigamintų. Vadovaudamasi principu „išbandyk bent kartą“, ji sakė, kad taip ir daro. Tad jeigu jai kepti kalmarai restorane patinka, tuomet ji nusprendžia ateityje vėl užsisakyti šį patiekalą.
Sraigės
Nepažįstu daug žmonių, kuriuos džiugintų mintis valgyti sraiges, tačiau jos jau seniai tapo delikatesu. Nors šis valgis neretai aukštinamas, tačiau Kiernan sakė, kad sraigės ne jai.
Kiernan kalbėjo: „Valgiau jas kulinarijos mokykloje ir vėliau retkarčiais užsisakydavau.“
„Po kurio laiko, sužinojusi daugiau apie sraiges, nusprendžiau, kad neturiu valgyti to, kas man iš tiesų nepatinka“, – pridūrė moteris.