Reikės (1 porcijai):
- Dviejų vidutinio dydžio morkų;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 1/4 šaukštelio kario;
- 1/4 šaukštelio žolelių prieskonių;
- Žiupsnio druskos;
- 1/2 nedidelio baklažano;
- 1 šaukšto aliejaus;
- Žiupsnio druskos;
- 1/3 puodelio sorgų kruopų;
- Saujos špinatų ar kitų mėgstamų salotų;
- 2 šaukštų kanapių sėklų.
Padažui:
- 1 šaukšto kanapių aliejaus;
- 1 šaukšto citrinos sulčių;
- 2 šaukštelių medaus/agavos sirupo;
- Po 1/4 šaukštelio kumino, kalendros, ciberžolės;
- Žiupsnio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
- Morkas nuskutame, perpjauname išilgai per pusę, o tada įstrižai nedideliais gabalėliais.
- Sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paliekant tarp gabaliukų šiek tiek vietos.
- Baklažaną supjaustome kubeliais, taip pat sumaišome su aliejumi, druska ir dedame ant skardos.
- Kepame apie 15 min 180 laipsnių orkaitėje su kaitinimo (grillinimo) iš viršaus + vėjeliu funkcija.
- Sorgų kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir išverdame (aš verdu apie 25 min).
- Padažą sumaišome atskirame dubenėlyje.
- Į dubenį dedame šiek tiek susmulkintus špinatus, išvirusias sorgų kruopas ir iškepusias morkas su baklažanais.
- Beriame kanapių sėklas, pilame padažą ir viską gerai išmaišome.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Follow your spoon.