„Šurmulingoje populiarių restoranų bei kavinių Vilniaus gatvėje trūko restorano-baro, kuriame galėtų kokybiškai pavalgyti, atsipalaiduoti ir iki vėlumos smagiai praleisti laiką verslo klasės klientai. Užpildysime šią nišą, nes „Vanille Lounge“ yra pritaikyta tiems, kurie ieško kokybės rinkdamiesi ir maistą, ir gėrimus bei ieško jaukios atpalaiduojančios aplinkos, – sakė vienas iš „Vanille Lounge“ įkūrėjų, restorano virtuvės vadovas Liutauras Markevičius. – Atidarome restoraną, kuriame maloniai jausis ir ieškantys jaukios vakarienės ar sekmadieninių pusryčių su gero šampano taure, ir verslo dienos pietų atskubantys aplinkinių biurų darbuotojai ar penktadienį po ilgų savaitės darbų viskio taurei užsukę verslininkai. Taip pat tikimės, kad įvesime naujų tradicijų restoranuose“.
Tik kokybiškas maistas ir gėrimai
„Vanille Lounge“ virtuvės vadovas teigia, kad patiekalams naudos tik aukščiausios kokybės produktus. „Iš tiesų aukštos kokybės produktus gauti nėra lengva, kartais tikrai kokybišką žaliavą tenka pirkti ne vietinėje rinkoje, bet, pavyzdžiui, Vokietijoje, tačiau tam turime platų kontaktų tinklą. Todėl bene vieninteliai Vilniuje siūlysime ekologišką ėrieną, tikrą kokybišką jautieną, šviežią žuvį, patys gaminsime ekologiškus paštetus, padažus, naudosime natūraliuose ūkiuose išaugintas daržoves“, – pasakojo L. Markevičiaus.
Nestandartinis bus ir „Vanille Lounge“ siūlomas gėrimų asortimentas. „Savo komandoje turime žmonių, kurie baruose Lietuvoje ir užsienyje dirbo keliolika metų ir turi puikų supratimą apie tai, kokie gėrimai iš tiesų yra vertinami pasaulyje. Siūlysime platų šampano, konjako, visų regionų viskių, grapų, sidro, vynų pasirinkimą. Pas mus klientas ras ne masiškai išreklamuotus prekės ženklus, o tuos, kuriuos vertina ekspertai“, – sakė „Vanille Lounge“ bendrasavininkis.
Jo teigimu, nors restorano šeimininkų dėmesys maisto ir gėrimų kokybei bus išskirtinis, kainos bus panašios kaip kituose verslo klasės verslo restoranuose. „Už ekologiškus, kokybiškus maisto produktus ūkininkams turime mokėti atitinkamą kainą. Tačiau ji nėra „kosminė“, todėl ir mūsų restorane antrųjų patiekalų kainos sieks vidutiniškai 35-45 litus, o dienos pietus siūlysime už įprastą kainą Vilniaus centre – 13-18 litų, – sakė L. Markevičius. – Alkoholinių gėrimų kainos yra atskira istorija, nes čia svarbu žinios – ekspertai gali rekomenduoti daugybę puikiai vertinamų gėrimų, kurie nebūtinai yra brangūs. Pavyzdžiui, mūsų pasirinktas stalo vynas – makedonietiškas. Jis yra išties aukštos kokybės – vyno mėgėjai tą tikrai pajus – bet jo kaina yra kaip įprasto stalo vyno.“
Pavadinimą įkvėpė dizainas
„Vanille Lounge“, kurio įrengimo darbai prasidėjo 2013 m. viduryje ir truko pusmetį, interjerą sukūrė dizainerė Jurgita Paškevičiūtė. Ji pasiūlė naudoti vanilės žiedo motyvą, kurį lankytojai pastebės tiek subtiliose detalėse ant lubų, tiek erdvės pertvarose. „Vanilė yra vienas brangiausių pasaulio prieskonių, lengvas, raminantis, gali būti vos pastebimas, bet labai išraiškingas ir įsimenantis. Tai labai atitiko restorano koncepciją, norą sukurti erdvę, kuri būtų atpalaiduojanti, jauki, bet tuo pačiu ir išraiškinga“, – pasakojo interjero dizainerė.
„Tiesą pasakius, būtent dizainerei turime būti dėkingi ir už restorano pavadinimą. Nes pirmiausia ji sukūrė vanilės idėją, ir tik tuomet mes, atsiremdami į jį, pavadinome šią vietą „Vanille Lounge“, – pasakojo L. Markevičius.
Dieną ir naktį „Vanille Lounge“ erdvė atrodo skirtingai. Šviesiu paros metu ji yra modernios klasikos vieta. Naktį, dėl išilgai restorano esančio 7 metrų ilgio baro, padengto onekso akmeniu, kuris turi savybę įvairiai atspindėti šviesą, tampa jaukiu verslo klasės lounge baru. Be to, erdvė pritaikyta gyvo garso vakarams, dj‘ų pasirodymams.
„Manome, kad mums pavyko sukurti vietą, kurioje ir patys norėtume pasilinksminti savaitgalį ar pakviesti draugus vakarienės. Esame tikri, kad kokybę vertinantiems žmonėms ši vieta patiks. Žiūrime į tai kaip į ilgalaikį savo projektą“, – sakė „Vanille Lounge“ įkūrėjas.