„Visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, kasmet švenčiama jauno derliaus vyno – beaujolais – šventė, o aludariai laukia jauno derliaus alaus šventės. Norime, atgaivinti šią tradiciją ir Lietuvoje, todėl išvirėme ypatingą partiją proginio alaus ir pakvietėme šalies gurmanus ir kitus žinomus žmones pirmuosius jį padegustuoti“, – sakė „Vilkmergės“ alaus daryklos vadovas Ramūnas Blazarėnas.
Naujojo alaus paragauti atvyko dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, dainininkas Egidijus Sipavičius, restoranų savininkas Kristupas Baublys, verslininkė Irena Marozienė ir daug kitų verslo pasaulio atstovų. R. Blazarėnas ir garbingi svečiai simboliškai įsiamžino alaus daryklos metraštyje kaip pirmieji Jauno derliaus alaus šventės dalyviai. Apie pasaulyje iš šviežių apynių spurgų gaminamą jauno derliaus alų renginio svečiams pasakojo ir tinkamai jį degustuoti mokė alaus žinovas Linas Čekanavičius.