• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau dabar laikas galvoti, kuo nudžiuginti artimuosius Kūčių vakarą arba per šv. Kalėdas. Pagaminkite gardžią silkę, kuri taps jūsų šeimos favorite.

 Jau dabar laikas galvoti, kuo nudžiuginti artimuosius Kūčių vakarą arba per šv. Kalėdas. Pagaminkite gardžią silkę, kuri taps jūsų šeimos favorite.

REKLAMA

Jums reikės: 200 gramų silkės filė, 3 didesnių svogūnų, 1 saujos džiovintų spanguolių, 1 šaukštelio cukraus, aliejaus kepti. 

Pirmiausia svogūnus supjaustome pusžiedžiais bei kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių vis pamaišydamos. Atsargiai, svogūnai privalo nesudegti, o lengvai pamažu geltonuoti. Jeigu matosi, kad per greitai ruduoja, sumažiname ugnį.

Po 10-ies minučių įdedame vieną šaukštelį cukraus bei išmaišome. Cukraus galite ir nedėti visai, tiesiog jis pagreitina svogūnų karamelizavimosi procesą.

Kantriai maišydamos kepame dar maždaug 15 minučių, jeigu norisi lengvai karamelizuotų svogūnų (jeigu norisi smarkiau karamelizuotų bei dar saldesnių svogūnų, galima juos kepti ir ilgiau – maždaug 30 minučių).

Tada į svogūnus įmaišome spanguoles, gerai viską išmaišome bei nuimame keptuvę nuo ugnies. Leidžiame įdarui atvėsti, o atvėsusį dedame ant silkutės. Skanaujame!

Šaltinis: Worldrecipes

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų